Sari la conținut

Sorin Taus: un sfert de secol la Primăria Feldioara - Mix Actual

sorin-taus-un-sfert-de-secol-la-primaria-feldioara-mix-actual

Sorin Taus bate aproape sfertul de secol la Primăria Feldioara- 3 mandate de viceprimar, apoi 3 de primar. Și nu, nu vrea mai mult- deocamdată, deși ai lui sunt la guvernare și i s-a propus mai mult! - pentru că are încă proiecte de dus la bun sfârșit. Mica localitate, cu 8000 de locuitori în zilele noastre, atestată documentar chiar înainte de Brașov, la 1211, poate reprezenta un exemplu de bună practică în administrație în România.

Și ce bine ar fi dacă România toată ar prelua modelul! Bătrâna cetate a teutonilor, renovată pe parcursul a șase ani cu sprijinul Consiliului Județean Brașov, împreună cu bisericile fortificate ale așezării- care vor intra în sfârșit în administrarea Primăriei, pentru a se putea investi în reabilitarea lor- fac foarte atractivă oferta turistică a zonei. Locul în care filma Belmondo în anii ‘70 și în care s-au turnat atâtea filme istorice, este astăzi centrul unor evenimente culturale despre care s-a dus vestea.


Învățământul local pune pe tapet 8 școli reabilitate, așa cum nu sunt multe în România- una cu încălzire în pardoseală- și se pregătește lansarea unui program dual, pe modelul școlii profesionale Krondstadt, împreună cu companiile locale.


Iar infrastructura, în suferință mare în anii trecuți, e mult mai aproape de ceea ce înseamnă infrastructura unei localități europene de mileniul III.
Terminalul feroviar rămâne însă, ca și aeroportul, un proiect ce va să vină...


Cu Sorin Taus, primarul liberal de Feldioara, la Mix Actual. Emisiunea aici:

Comentarii

Ultimă oră