Sari la conținut

35 de şoferi de la RATBV, donatori de sânge pentru un coleg grav bolnav

35-de-soferi-de-la-ratbv-donatori-de-sange-pentru-un-coleg-grav-bolnav

35 de şoferi de la RATBV, donatori de sânge pentru un coleg grav bolnav. Vor atârna şi „panglica roşie” pe autobuze, ca simbol pentru nevoia acută de sânge din spitale. Sindicatul Liber 2015 RATBV face un apel şi către braşoveni să doneze sânge!


    35 de şoferi RATBV au donat joi, 9 iulie 2020 sânge pentru un coleg de-al lor, bolnav de cancer. Iniţiativa aparţine Sindicatului Liber 2015 RATBV.

„Avem un coleg bolnav de cancer de colon. Îi trebuia sânge neaparat şi am hotărât să donăm sânge. Bineînţeles că sângele nu a fost tot pentru colegul nostru. Am făcut un gest umanitar şi pentru alte persoane”, a spus Ioan Zbârnea, lider Sindicatul Liber 2015 RAT Braşov.


    Pe lângă gestul umanitar, conducerea sindicatului a precizat că a efectuat această acţiune şi pentru a-i conştientiza pe toţi braşovenii cu privire la nevoia de sânge existentă în unităţile sanitare. „Adresăm solicitarea tuturor colegilor şoferi să se alăture demersului lor umanitar şi să meargă să doneze sânge”, a anunţat conducerea sindicatului.


    Șoferii vor arbora la autobzele RAT Braşov o panglică roşie, ca simbol pentru nevoia acută de sânge din spitale. „Fac un apel către toţi braşovenii să doneze. Sunt foarte multe persoane în spitale care aşteaptă”, a transmis Ioan Zbârnea.

Nevoie de sânge va fi în permanenţă, spun reprezentanţii Centrului de Transfuzii. „Media donatorilor este de 50-70 de persoane în perioadele obişnuite, dar sunt şi zile când sunt 30-40 de donatori”, a explicat Camelia Roşu, de la Centrul de transfuzii, centru deserveşte toate unităţile medicale din judeţul Brașov, atât cele de stat, cât şi pe cele private.

Comentarii

Ultimă oră