Sari la conținut
cele-mai-frumoase-insule-din-lume

Nu este persoană care să nu viseze măcar o dată sau care să nu își dorească să se bucure de un concediu sau de o vacanță exotică, departe de stresul și de grijile cotidiene. Ce-i drept, această experiență s-ar putea să nu fie chiar cea mai accesibilă din lume, însă, cu siguranță, merită să-ți oferi o astfel de bucurie sufletească cel puțin o dată în viață. Deși este dificil de ales, am reușit să facem un top al celor mai frumoase insule din lume.

TOP 10 cele mai frumoase insule din lume


1. Bali (Indonesia)

Această insulă face notă discordantă cu tot ceea ce înseamnă cultura și atmosfera regiunii în care se află, fiind o adevărată oază de liniște, o reală sărbătoare pentru simțurile tale. Peisajul este realmente mirific și exotic: poți vedea tufe de tămâie ce izvorăsc din templele hinduse și te poți bucura de o cultură gastronomică ce îți va cutremura papilele gustative. Pe lângă toate aceste acțivități lipsite de efort precum cititul pe plaja însorită, dacă mergi în Bali, te poți încărca de energie pozitivă, vizitând și cele mai interesante puncte de atracție turistică precum:


l Mount Batur - vulcan sacru activ ce se află în districtul Kintamani din zona înaltă centrală a Bali, oferă o adevărată priveliște, dar și un traseu de aproximativ 3-4 ore, care merită din plin.

l Ubud Monkey Forest - situată la numai 10 minute de mers pe jos de centrul orașului, în Ubud, Bali, Pădurea Maimuței sau Sacred Monkey Forest Sanctuary reprezintă unul dintre cele mai importante lucruri de făcut în Ubud.

l Templul Uluwatu - este unul dintre cele mai cunoscute temple ale insulei, datorită setării sale magnifice, fiind amplasat în Peninsula Bukit, de-a lungul vârfului sud-vestic al insulei.

2. Santorini (Grecia)

Pentru multe persoane, această insulă este una dintre cele mai frumoase din câte există în Grecia, fiind renumită pentru cadrele minunate pe care le poți obține odată cu apusul soarelui, care parcă cuprinde întregul loc într-o îmbrățisare călduroasă, luându-și ”La revedere!”. Nisipuri negre, roșii și albe cu ape limpezi, așa arată plajele Santorini, ce au o frumusețe aparte. Dacă ești pasionat de sporturile nautice, ai nimerit în locul potrivit pentru că această insulă este renumită pentru scufundări, parasailing cu jet ski, treabă de schi, schi nautic sau plimbare cu bananele. De asemenea, arhitectura este cea care impresionează în Grecia, nu doar în Santorini, având un stil specific mediteranean, extrem de apreciat.

Bahamas


3. Bahamas

Considerate un paradis în Oceanul Atlantic, insulele din Bahamas sunt recunoscute pentru cele mai turcoaz ape, nisip fin și strălucitor, hoteluri de lux, dar și cultura gastronomică. De asemenea, în Bahamas există foarte multe resorturi cu cazinouri care se regăsesc în majoritatea zonelor din aceste insule tropicale. Jocurile de noroc sunt legale în Bahamas, iar industria jocurilor de noroc este foarte bine dezvoltată, contribuind semnificativ la economia regiunii. După cum probabil știi, jocurile de noroc sunt legale și în România și poți găsi pe această pagină un casino online licențiat la care să joci în siguranță până ajungi într-unul din cazinourile luxoase din Bahamas.

Atlantis Paradise Island, cea mai vizitată insulă de către turiști, datorită poziționării sale, este o atracție turistică în sine, unde poți vedea acvarii impresionante și te poți bucura de un parc acvatic, pe care nu trebuie să îl ratezi. Cea mai bună perioadă de vizitat Bahamas este între noiembrie și aprilie, atunci când temperaturile nu sunt prea toride, ci medii, în jur de 24 de grade Celsius. Sezonul ploios ține din iunie până în noiembrie, însă dacă acest aspect nu reprezintă un dezavantaj pentru tine, și vara poate fi o opțiune demnă de luat în calcul, mai ales că prețurile sunt mai mici, decât in restul sezonului.


4. Maldive


Fără dar și poate, Maldive reprezintă una dintre cele mai frumoase insule din lume, dar și una dintre cele mai apreciate și vizitate de persoanele care își doresc să se bucure de lux și de opulență, ridicate la superlativ. Situat în Oceanul Indian, acest arhipelag este format din peste 1.000 de insule de corali. Plajele, lagunele, recifurile de corali și viața marină din Maldive au o frumusețe aparte, greu de exprimat în cuvinte.


5. Palawan, Philippine

Palawan reprezintă, în ochii multora, varianta filipineză pentru a defini paradisul, luxul, dar și magicul. Este, de fapt, o provincie insulară ce se întinde spre sud-vest spre Borneo, cu vârfuri luxuriante de calcar ce par a fi adevărate nestemate și cu ape atât de limpezi, încât aproape că poți vedea expresiile peștilor de deasupra suprafeței. Dacă nu vrei să te bucuri doar de plajă, trebuie să știi că alte atracții pot fi și viața sălbatică unică a insulelor, lacurile de smarald și satele pescărești deosebite. Una dintre atracțiile de top ale Palawan este Parcul Național Subteran al râului subteran Puerto Princesa, un sistem impresionant de peșteri de calcar, cu un lung râu subteran.

6. Bora Bora


Insula ce are o formă deosebită, semănătoare cu un sombrero uriaș, este una dintre cele mai apreciate locații turistice. Centrul de interes, dar și cel mai bun atu al acestei frumuseți tropicale este laguna în nuanțte de turcoaz tehnicolor. În această zonă, atât fauna, cât și flora sunt de-a dreptul impresionante: poți întâlni pești, broaște țestoase, rechini ce înoată în apele limpezi, iar insulele minuscule ce înconjoară laguna formează un peisaj mirirfic. Scufundările și snorkeling-ul sunt excelente în recifurile din jur și pe traseele de drumeție țesute prin pădurile cu palmier. Să nu uităm nici de faptul că insula are un specific franțuzesc, ceea ce înseamnă că nu trebuie să-ți faci griji în privința gastronimiei.

Fiji



7. Fiji


Pentru Oceanul Pacific de Sud, Fiji reprezintă unul dintre cele mai pitorești arhipeleaguri, format din 332 de insule. Doar o treime dintre acestea sunt locuite, turismul reprezentând coloana vertebrală a economiei din Fiji. Această țară este deosebită întrucât întrunește mai multe forme de relief, așadar, nu te vei bucura doar de plaje, ci și de păduri tropicale luxuriante, prin care poți să mergi în drumeții, dar și vârfuri falnice, pe care poți să le explorezi. De aemenea, în Fiji vei putea descoperi și una dintre cele mai frumoase cascade ale lumii, cascada Tavoro.

8. Insulele Galapagos (Ecuador)

Reprezintă cea mai popolară destinație de vacanță, în special din punctul de vedere al faunei excepționale. Situat la 621 km de coasta Ecuadorului în Oceanul Pacific, acest arhipelag unic este format din 18 insule principale, 3 insule mai mici și mai mult de 100 de insule. Galapagos este unul dintre puținele locuri de pe Pământ care pot fi văzute în forma sa originală, este locul unde poți vedea cel mai înalt nivel de endemism de pe Pământ. Pentru că vorbeam de faună, aici poți întâlni animale, precum țestoasa Galapagos, iguana marină, garnitura de blană Galapagos, pinguinul Galapagos și șoimul Galapagos.

The Cook Islands



9. The Cook Islands


Strânse între Polinezia Franceză și Samoa, dar cu legături puternice cu Noua Zeelandă, cele 15 insule ale arhipelagului sunt cunoscute pentru lagărele lor de acvamarină, plajele cu palmier și vârfurile vulcanice. Rarotonga este principalul centru turistic, cu numeroase stațiuni, vârfuri luxuriante și plaje abundente. Satele dantelate de hibiscus se prind pe dealuri, iar de-a lungul lagunei sale cerești se află 21 de mici insule.

10. Insulele Dalmate (Croația)

Insulele Dalmate reprezintă un amestec fermecător de relaxare deplină, dar și un lăcaș cu o istorie destul de impresionantă. În topul listei se află Brač, cu faimoasa plajă din Zlatni Rat (Cornul de Aur). Hvar este, de asemenea, un loc estraprdinar, cu bisericile sale gotice, orașul vechi fără mașini și portul de pescuit pitoresc. De aici, poți privi liniștit spre frumoasele Insule Pakleni, cunoscute în special pentru apa lor cristalină și pentru golfurile retrase. Korčula este o altă insulă demnă de menționat datorită clădirilor sale în nuanțe de roșu și alb.

Comentarii

Ultimă oră