Sari la conținut

Festivalul de muzică electronică „Transylvania Calling”, la Comăna de Sus

festivalul-de-muzica-electronica-transylvania-calling-la-comana-de-sus


  Un sat în general foarte liniștit, renumit pentru priveliștea pe care o oferă și zonele naturale deosebite, reunește în această săptămână mii de persoane venite din întreaga lume pentru (surpriză): un festival de muzică electronică: „Transylvania Calling - Gathering of the Tribes, 10th Edition”.



  Ediția aniversară de 10 ani este în plină desfășurare, în Comăna de Sus ( 12 - 19 august 2019).

„Transylvania Calling” e unul din primele festivaluri românești de muzică electronică desfășurat în aer liber, de artă și de conviețuire alternativă. A promovat de la început un puternic sentiment comunitar, ce a reunit oameni de toate categoriile într-o atmosferă unică.

Festivalul atrage la fiecare ediție între 500 și 2000 de persoane sosite special din toată lumea, care se adună pentru a celebra viața, pentru a se lăsa purtate de muzică și dans, pentru a învăța și experimenta, pentru a-și împărțăși talentele, ideile și meșteșugurile.


    Festivalul „Transylvania Calling - Gathering of the Tribes, 10th Edition”, aduce laolaltă, la Comăna de Sus (județul Brașov):

· Muzică: DJ-i reputați din țară și străinătate, în special din arealul muzicii electronice specifice festivalului. Programul muzical e conceput să ghideze participanții într-o călătorie interioară, de descoperire a Sinelui.

· Un caleidoscop de reprezentații, precum dansuri, spectacole de lumini și foc acrobatic, jonglerii și multe altele

· Artiști vizuali ce își împărtășesc operele psihedelice de artă, proiecții multimedia și reprezentații ale video-jockey-ilor chiar în mijlocul expoziției Mamei Natură

· Decorațiuni, artă terestră și diverse instalații artistice

· Seminarii de redescoperire și transformare pentru minte – corp – suflet; masaje

· Piațetă cu lucrări artizanale și făcute manual, specialități culinare locale și internaționale

· Spațiu de distracție cu program pentru copii

· Mult dans și zâmbete, jocuri, împărtășire de experiențe și zile de relaxare împreună cu persoane reunite de aceleași pasiuni, dar totuși diferite, venite din întreaga lume.

Festivalul „Transylvania Calling” reprezintă expresia „individualității noastre colective” și o invitație către cei deschiși, de a se uni și reconecta cu Mama Natură și cu propriul Sine în superbul peisaj montan al Transilvaniei. Toate acestea între prieteni, fie ei noi sau vechi.

Cei veniți la festival locuiesc în sânul naturii, pe malul pârâului Comăna, în corturile care au fost ridicate și amenajate pe kilometrii întregi din zona exterioară a satului, numită de localnici „Pe Vale”. Locul a fost atent și în detaliu pregătit (de către organizatori și voluntari) cu decorațiuni impresionante.

Pentru o săptămână întreagă cei prezenți (spectatori și artiști) devin expresii a unui „Mare Întreg”, o manifestare a Unicului Spirit sub o formă de simbioză armonică. Artizanii auditivi și vizuali, artiștii, le vor provoca celor prezenți simțurile, invitându-i să împărtășească, să se exprime, să se deschidă.

     Organizatorii le oferă localnicilor (locuitorilor a 5 sate din împrejurimi) intrarea gratuită la una dintre serile festivalului (la alegere).

Cei interesați pot afla mai multe detalii pe https://www.facebook.com/transilvaniacalling/.

Artiștii prezenți: https://www.transylvaniacalling.com/festival?fbclid=IwAR1e98RGn1O1eBoAGFq-5dXs1FG-13DKPYU26V-yrw0zH7iWKaX36pMiWFM .

Teaserul evenimentului pe:  https://www.facebook.com/transilvaniacalling/videos/1202526743289143/

Comentarii

Ultimă oră