Sari la conținut

Incursiune în istoria pariurilor sportive - Află AICI ce NU știai despre originea lor!

incursiune-in-istoria-pariurilor-sportive-afla-aici-ce-nu-stiai-despre-originea-lor

Pariurile sportive au apărut de când au avut loc primele activități de profil, fiind atestate de acum mai bine de 2.000 de ani. Iubirea pentru sport a grecilor antici i-a determinat să creeze Jocurile Olimpice și, odată cu ele, pariurile.

Află tot ce NU știai despre istoria fascinantă a pariurilor sportive!

Din Grecia Antică, pariurile sportive au ajuns până la Roma, unde au fost, în cele din urmă, acceptate și chiar legalizate. Romanii au pariat pe jocurile dintre gladiatori și, chiar și atunci când acest eveniment sportiv și-a pierdut popularitatea, jocurile de noroc au continuat să se răspândească și în alte regate.

În perioada medievală, unii lideri religioși au încercat să creeze legi care să le interzică. Această măsură a transformat pariurile în activități de comunitate și, astfel, au continuat să fie practicate și chiar s-au dezvoltat pe măsură ce noi evenimente sportive luau amploare.

Mai târziu, în Anglia, jocurile de noroc au devenit foarte populare, englezii obișnuind să parieze la cursele de cai. Tot ei au extins această practică și în restul lumii, în special în SUA, unde a devenit rapid un hobby pentru mulți oameni.

În general, jocurile de noroc au continuat să se dezvolte la nivel mondial și sunt foarte populare astăzi, cu precădere în Europa, care a devenit cea mai mare piață a pariurilor sportive.

Numărul mare de evenimente sportive, pe care oamenii pot paria, a contribuit, de asemenea, la creșterea popularității acestora. Unele dintre sporturile pe care le vezi astăzi nu existau în urmă cu câteva secole. Acum, însă, ai nenumărate variante, pe care poți paria, de la fotbal până la tenis sau baseball.

Pariuri sportive online

Niciun alt factor nu a influențat creșterea popularității pariurilor sportive mai mult decât apariția internetului. Înainte de era online, aceste activități, deși un hobby pentru mulți, nu erau la fel de răspândite ca în prezent. Astăzi, însă, în mediul virtual, oamenii pot paria oricând și de oriunde, cum ar fi de pe agenția 888sport, dar și de pe orice dispozitiv. Drept urmare, acest fenomen a luat amploare și continuă să se dezvolte an de an.

Nu mai este nevoie să mergi la o casă de pariuri, pentru a miza pentru sporturile preferate, ci poți urmări de acasă, în timp real, evenimentele sportive. Cu ajutorul unui telefon sau laptop, poți verifica toate statusurile live ale cotelor și, în același timp, poți vedea meciul respectiv la televizor.

Acum este posibil să pariezi practic pe orice eveniment sportiv din lume. Și de ce să te oprești aici? Poți, de asemenea, să pariezi pe politică, spectacole de divertisment, precum Eurovision și nu numai.

Acestea fiind spuse, iată o perspectivă nouă asupra pariurilor sportive, care au un trecut de câteva milenii. Deși este o practică veche, fiecare secol și-a pus amprenta pe aceasta și a dezvoltat-o în varianta online, atât de accesibilă astăzi. Un hobby ca acesta este ușor de practicat chiar de la tine de acasă, poate deveni o sursă de venit și îți oferă bucuria susținerii sportivului îndrăgit sau a echipei tale preferate.

Sursa foto: pinterest.com

Comentarii

Ultimă oră