Sari la conținut

„Vacanţa artelor la muzeu”, adaptată pentru perioada de pandemie

vacanta-artelor-la-muzeu-adaptata-pentru-perioada-de-pandemie

Chiar şi în pandemie, copiii sunt aşteptaţi în „Vacanţa artelor la muzeu”. Atelierele tradiţionale de educaţie muzeală se vor desfășura vara aceasta în aer liber, cu masca, sau online!


    „Vacanţa artelor la muzeu” continuă la Muzeul „Casa Mureşenilor”, chiar şi în vremuri de pandemie. Astfel, perioada 7 iulie-13 august, vor fi organizate mai multe activităţi de educaţie muzeală pentru copii cu vârste între 4 şi 8 ani (prima grupă) şi 6 şi 14 ani (a doua grupă).

„Din cauza problemelor legate de noul virus, activităţile se vor desfăşura doar în spaţiu deschis, cu purtarea măştii de protecţie, sau în mediul online. Pentru a păstra măsurile de siguranţă, vara aceasta ne propunem ca grupa de elevi să fie formată din maxim 10 participanţi. Anul acesta, parteneri ai unor activităţi desfăşurate în aer liber la Braşov sau la Racoş ne sunt, din nou, Asociaţia Carpaterra din Braşov şi Poşta Română”, au transmis reprezentanţii Muzeului.


   Pentru grupa mica, cea cu vârste între 4 şi 8 ani, muzeograful Bianca Micu va desfăşura atelierul „Alfabetul vesel” în zilele de 14, 21 şi 28 iulie, între orele 10 şi 11:30. Fiecare atelier costă 6 lei de participant. Întâlnirile şi activităţile se vor desfăşura în curtea interioară a muzeului.

Pentru grupa a doua, activităţile vor fi în 16, 23, 30 iulie şi 2, 6 şi 13 august 2020. Copiii vor participa la ateliere de tricotat, vor învăţa despre tipar şi tipografi, despre serviciile poştale (taxa de participare este de 6 lei/participant, la fiecare curs).


 În 2 august 2020 copiii vor merge în excursie la Racoş, în 6 august 2020 vor juca jocul „Cuib”, în curtea Muzeului şi în 13 august 2020 vor învăţa despre virusuri, modalităţi de protecţie, măsuri de prim ajutor etc. La aceste trei cursuri, taxa de participare este de 10 lei.

„Precizăm că vom solicita numărul de telefon a fiecărui părinte al copilului. Vă rugăm mult, dacă copiii au simptome de febră sau răceală să nu participe la activităţi pentru o perioadă de timp”, au mai transmis reprezentanţii Muzeului „Casa Mureşenilor”.


    Activităţile propuse se vor desfăşura şi ţine în funcţie de informările şi recomandările oferite de autorităţile locale şi naţionale. Înscrierile se pot face la numărul de telefon 0268/477864.

Comentarii

Ultimă oră