Sari la conținut

Iulia Dănilă și Claudiu Steier, la Mix Actual

-iulia-danila-si-claudiu-steier-la-mix-actual

“Uite ce bebeluș maaareee!”- auzea, uneori, Iulia , de la copiii care erau nedumeriți să o vadă în scaunul rulant. S-a născut cu tetrapareză spastică și multe dintre gesturile socotite de noi normale, pentru ea au fost adevărate victorii: să se deplaseze singură pe distanțe mici, să urce scările, să urce în tren ( a fost așa necăjită pe cănd 5 persoane abia reușeau să o urce!) sau în clasă, să facă sport. Dar a învățat aproape cu disperare, în compensare.

A făcut Facultatea de Comunicare și Relații publice și acum lucrează chiar la fundația care i-a dat speranță și o viață nouă. “Este o eroină, un fel de campion mondial!”- spune despre ea Claudiu Steier, președintele Fundației Rafael din Codlea,fundație responsabilă de destinele a 102 persoane cu dizabilități de tot felul, fizice sau intelectuale, între 5 și 65 de ani. Fetița căreia i s-a spus cândva “handicapată”, chiar de către oamenii școlii la care învăța își depășește, în fiecare zi, limitele. Și zâmbește.

De fapt, zâmbetul este mereu prezent pe chipurile beneficiarilor Rafael pe care îi întâlnești fie în cele două Centre de zi, fie la evenimente sportive dedicate persoanelor cu dizabilități, fie în atelierul protejat în care fac mărțișoare acum, în sezon și multe alte obiecte de artă, nu doar frumoase, dar și pline de energia aceea bună, pe care o revarsă acești oameni în ele.

Cumpărați-le când le ïntâlniți! Îndreptați către acești oameni acel 2%, pentru Rafael devenit 3,5%, pentru că merită. “Sunt oameni care primesc puțin și dăruiesc mult. Oameni care știu să se bucure, așa cum noi am cam uitat”- spune Claudiu Șteier, psiholog format în lumea dură a penitenciarului sau a oamenilor fără adăpost, care aici, la Rafael, a cunoscut altfel împlinirea profesională.

Emisiunea aici:

Comentarii

Ultimă oră