Sari la conținut

Cel mai prețios dar pentru bătrâni este TIMPUL ! - Flavia Boghiu la Mix Actual

cel-mai-pretios-dar-pentru-batrani-este-timpul-flavia-boghiu-la-mix-actual

Dacă vreți să dăruiți cuiva bucurie, măcar acum, de sărbători, adoptați ... un bunic! Singurătatea doare mai mult ca orice boală și cel mai prețios dar pentru bătrâni este TIMPUL- spune Flavia Boghiu, fata care a adus deja speranță și lumină pentru 800 de bătrâni. Da, dăruiți-le timp, stați de vorbă cu ei, iar când vă gândiți ce le-ați putea duce, nu uitați că, între o pungă de portocale sau cu dulciuri și o alta cu scutece, cele din urma sunt... mai folositoare! În țara în care se adâncește falia între generații, iar bătrânii devin povară copiilor, pradă sărăciei și singurătății, o fată frumoasă și delicată ca un bibelou, încearcă să le facă viața mai blândă și le îndulcește suferința.

Flavia Boghiu arată ca o adolescentă, dar are deja, la 30 de ani, 10 ani de experiență în asistența socială. Adică, muncește pe brânci, încă din facultate, cu pasiunea aceea molipsitoare pe care o întâlnești (prea) rar pe la noi. Pe când alți colegi de la Sociologie și Asistență socială erau doar studenți fără de griji, Flavia era deja în misiune. A înființat și conduce Asociația INGRIJIRE ACASA, furnizor licențiat de îngrijiri la domiciliu, care se ocupă cu îngrijirea la domiciliu a vârstnicilor, a persoanelor cu dizabilități și a bolnavilor cronici.


Implementează proiecte cu finanțare europeană în comunitatea romă din Codlea (faimosul cartier Mălin), pentru care a înființat un centru comunitar de servicii socio-medicale (face screening de hepatită și boli cu transmitere sexuală și oferă acolo consultații ginecologice, consiliere psihologică și juridică), dar și un proiect de cercetare-dezvoltare finanțat de Comisia Europeană.


Și pentru că doar unirea face puterea și pentru că încă legislația, competența și implicarea autorităților sunt cum sunt, a înființat, alături de colegii din ONG-urile din Brașov, o asociație comunitară (Asociația Clusterul Comunitar de Economie Socială - ACCES) a cărui președinte este.
O alianță a binelui, cu scopul de a sprijini organizațiile care răspund nevoilor sociale ale comunității.
Pentru că binele este, totuși, molipsitor, pariați pe Flavia! E unul dintre tinerii care ne dau speranță. Privită prin ochii ei verzi, viața chiar prinde culori mai frumoase!

Comentarii

Ultimă oră