Dacă vreți să dăruiți cuiva bucurie, măcar acum, de sărbători, adoptați ... un bunic! Singurătatea doare mai mult ca orice boală și cel mai prețios dar pentru bătrâni este TIMPUL- spune Flavia Boghiu, fata care a adus deja speranță și lumină pentru 800 de bătrâni. Da, dăruiți-le timp, stați de vorbă cu ei, iar când vă gândiți ce le-ați putea duce, nu uitați că, între o pungă de portocale sau cu dulciuri și o alta cu scutece, cele din urma sunt... mai folositoare! În țara în care se adâncește falia între generații, iar bătrânii devin povară copiilor, pradă sărăciei și singurătății, o fată frumoasă și delicată ca un bibelou, încearcă să le facă viața mai blândă și le îndulcește suferința.

Flavia Boghiu arată ca o adolescentă, dar are deja, la 30 de ani, 10 ani de experiență în asistența socială. Adică, muncește pe brânci, încă din facultate, cu pasiunea aceea molipsitoare pe care o întâlnești (prea) rar pe la noi. Pe când alți colegi de la Sociologie și Asistență socială erau doar studenți fără de griji, Flavia era deja în misiune. A înființat și conduce Asociația INGRIJIRE ACASA, furnizor licențiat de îngrijiri la domiciliu, care se ocupă cu îngrijirea la domiciliu a vârstnicilor, a persoanelor cu dizabilități și a bolnavilor cronici.

Implementează proiecte cu finanțare europeană în comunitatea romă din Codlea (faimosul cartier Mălin), pentru care a înființat un centru comunitar de servicii socio-medicale (face screening de hepatită și boli cu transmitere sexuală și oferă acolo consultații ginecologice, consiliere psihologică și juridică), dar și un proiect de cercetare-dezvoltare finanțat de Comisia Europeană.

Și pentru că doar unirea face puterea și pentru că încă legislația, competența și implicarea autorităților sunt cum sunt, a înființat, alături de colegii din ONG-urile din Brașov, o asociație comunitară (Asociația Clusterul Comunitar de Economie Socială - ACCES) a cărui președinte este.
O alianță a binelui, cu scopul de a sprijini organizațiile care răspund nevoilor sociale ale comunității.
Pentru că binele este, totuși, molipsitor, pariați pe Flavia! E unul dintre tinerii care ne dau speranță. Privită prin ochii ei verzi, viața chiar prinde culori mai frumoase!