Sari la conținut

Copiii pe care absența familiilor i-a ținut departe de școală ! - Mix Actual

copii-pe-care-absenta-familiilor-iau-tinut-departe-de-scoala-mix-actual

Nu e ușor să te întorci, la 13- 14 ani, în clasa I, dar cu dascăli buni și cu o motivație frumoasă, poți descoperi bucuria de a citi, de a scrie și de a cunoaște lumea prin învățătură.

O lume care îți este străină, iar pentru asta nu ai nicio vină. Copii pe care familiile- sau poate absența familiilor- i-au ținut departe de școală, descoperă abia acum bucuria învățăturii, a colectivului, munca în echipă și confortul unui mediu primitor și curat. Copiii crescuți în medii sărace, cu părinți deseori analfabeți și cu traume de tot felul... Copiii pe care, dacă nu știm să-i ajutăm acum, îi regăsim, peste ani, pe stradă sau în închisori...


Iar această luptă pentru recuperare și reintegrare nu poate fi dusă decât cu dascăli devotați și cu fonduri special destinate salvării copiilor aflați ïn situații de risc de abandon școlar și analfabetism. Despre vocație în educație. Despre “ A doua șansă” și despre copii aflați ïn programe cu finanțare europeană, destinate să-i păstreze pe drumul firesc. Pentru că lumea nu o putem salva decât prin educație.


Cu prof. Cora Rusuleț- director Școala gimnazială nr.2 Codlea și cu prof. Crina Popa- director adj. Colegiul Tehnic “Simion Mehedinți”. La Mix Actual.

Comentarii

Ultimă oră