Sari la conținut

De la sat, la ... Senat! George Cățean, la Mix Actual, împreună cu colegul de alianță, avocatul Victor Ilie

de-la-sat-la-senat-george-catean-la-mix-actual-impreuna-cu-colegul-de-alianta-avocatul-victor-ilie

De la sat, la ... Senat! Este crezul și lupta tânărului George Cățean, locul 2 pe lista Alianței USR-Plus pentru Senatul României. “Băiatul de la țară”- după vorbă, după port- a făcut carte la oraș (Marketing, adică!) și da, s-a întors la țară, la Rotbav-Feldioara, unde conduce, împreună cu frații lui, ferma și afacerile familiei. Un sat din care nu a plecat, de fapt, niciodată, deși mai toți colegii lui de generație au făcut-o.
Doar că vrea să schimbe complet percepția acestui “la țară”, pentru că satul românesc se poate moderniza fără a renunța la valorile lui. Fermierii români au șanse mari ïnte-o țară membră UE, dacă vor fi învățați să le valorifice. George Cățean vrea să arunce punți între rural și urban și să deschidă ușa larg afacerilor locale- asta însemnând pe o rază de 70 de km în jurul marilor orașe. La vremea când piețele se închid și când principala acuză adusă USR-Plus și “tefeleilor” e că vor să vândă țara străinilor, multinaționalelor, să “omoare” producătorii locali?!


La 34 de ani și cu o afacere de milioane de euro ïn spate, George Cățean crede că e cel mai bun argument de bună-credință. Antreprenor de mic- celălalt frate e medic veterinar, iar fratele (și) mai mic e “cu caii-putere”- George Cățean spune că dă, acum, în campanie, un interviu de angajare.


În urmă cu 7 ani, realiza, în 5 țări traversate de Carpați, tot împreună cu frații lui- și cu 300 oi!- un proiect unic în lume: ”Transhumanța”. Un proiect care a pus din nou România pe harta lumii, proiect pe care UNESCO vrea sa-l introducă în patrimoniul cultural universal.


Iar Rețeaua Rurală este acum proiectul de suflet al celui pe care-l puteți urmări și în online cu “Jurnal de țară”. Un om pentru care... “cuvântu-i cuvânt!”.


George Cățean, la Mix Actual, împreună cu colegul de alianță, avocatul Victor Ilie, numărul 2 pentru Camera Deputaților. Cel care vrea... “legi simple și clare”! De care să profite toți românii. Și fermierii lui George.

Chiar dacă nu a reușit să acceadă în Senatul României, tânărul fermier brașovean va reuși totuși să-și pună amprenta pe politica agricolă a țării din funcția de secretar de stat. Conform unor surse, acesta va fi numit secretar de stat în echipa condusă de ministrul Oros la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Emisiunea aici:

Comentarii

Ultimă oră