Sari la conținut

Directorul artistic al Operei Brașov, Mihai Irimia și șeful Studii Muzicale, Anda Pop la Mix Actual

directorul-artistic-al-operei-brasov-mihai-irimia-si-seful-studii-muzicale-anda-pop-la-mix-actual

Îi știm pe scenă, îmbrăcați în haine strălucitoare și cu voci magice care ating suflete și mângâie timpane. În “civil” sunt mai greu de recunoscut, dar sunt atât de calzi și de frumoși! Când România trăia zile de spaimă încremenită, în starea de urgență, de la Opera Brașov a venit- prin muzică, altfel cum?!- prima chemare la solidaritate.

Soliștii Operei s-au conectat, pe Zoom, cu cățel, pisic, copil ori soț, în Corul Robilor. Momentele magice au făcut iute înconjurul planetei, iar oamenii au șters lacrima și au prins curaj. Au văzut că se poate. Pentru că artistul nu are limite în calea cântecului și a creației. De atunci, Opera Brașov nu a mai oprit muzica niciodată. În fiecare săptămână ne cheamă la spectacol. Ïn vară, a fost în curte. Acum, online. Iar dacă în sala de spectacol nu încăpeau mai mult de 300 de persoane, în lumea magică a netului suntem cu miile.


Și totuși, sufletele artiștilor sunt flămânde după vibrația sălii. După aplauze. Se hrăneau cu ele și cântă acum, așa, cu masca pe față, cu gândul la revenire.Pentru muzică niciun sacrificiu nu e prea mare, spun, la unison, soprana Anda Pop și tenorul Mihai Irimia, “șefii” de la Operă, pe care-i putem vedea, pe 30 ianuarie în faimoasa Cosi fan tutte. Da, săptămâna viitoare începe, tradițional, Festivalul Mozart. Va fi așa cum nu a mai fost și cum sperăm să nu mai fie niciodată. Ce înseamnă pregătirea unor spectacole în pandemie? Cum trăiesc artiștii brașoveni această perioadă? Pentru muzică, Anda Pop a renunțat cândva la Medicină. Dar nu este, oare, muzica, primul leac al inimii? Cu directorul artistic al Operei Brașov,

Mihai Irimia și cu șeful Studii Muzicale, Anda Pop, la Mix Actual.

Emisiunea, plină de muzică și de înaltă vibrație, aici:

Comentarii

Ultimă oră