Sari la conținut
eu-daca-eram-napoleon

”Acum, la mine în birou, dacă pun la un loc informațiile primite în primele 30-35 de minute, pot face localizarea (avionului – nn) fără probleme”. Traian Băsescu, duminică, declarație de presă. Asta e încă una din ciclul: eu sînt moțul, sfîrcul, miezul din dodoașcă, unicul, genialul, fără mine se duce naibii țara…

Hai să ne mai uităm în arhive: iulie 2012. Suspendatul, la momentul ăla, într-un interviu: ”…știu sigur că, dacă eram eu comandantul Titanicului, nu s-ar fi scufundat”. Mai înainte cu un an, într-o șuetă cu Turcescu și Cristoiu: ”abdicarea Regelui Mihai a fost un act de trădare națională”. Și, tot atunci: ”regele a fost slugă la ruși”.

Acuzat vehement de istorici, politicieni și media pentru aceste aberații, cine credeți că-i sare în ajutor? Frățiorul, Mircea Băsescu: ”dacă ar fi fost Traian în locul lui (al regelui – nn), ar fi spus: împușcați-mă, nu ar fi abdicat”! Oare de-a ce se jucau frații în copilărie: tu ești Hitler, eu Stalin? Mă întreb cu emoție ce-ar mai putea urma.

Ar putea, de pildă, să-l sune neprețuitul pe Hollande, președintele Franței, și să-i spună: băă, dacă eram eu în locul lui Napoleon, la Waterloo, îi făceam muci pe engleji, și nu abdicam nici de-al dreacu… Rîdem noi, dar pînă în decembrie omul are destul timp să fie ce-i trece prin cap: Alexandru Macedon, Ginghis Han, Luke Skywalker, Obi-Wan Kenobi… Și fiți siguri că se vor găsi destui decervelați să-l aplaude.

Comentarii

Ultimă oră