Sari la conținut

Flavia Boghiu, viceprimar USR-Plus, la Mix Actual

flavia-boghiu-viceprimar-usrplus-la-mix-actual

“Una din micile mele plăceri vinovate, de-a lungul timpului, a fost să văd cum oamenii mă subestimează...” - spune Flavia Boghiu, tânăra viceprimăriță a Brașovului. “De vină” a fost mai mereu vârsta. Apoi înfățișarea, pentru că, la prima vedere, Flavia pare ușor de “ronțăit”: e mignonă, e foarte tânără, e frumoasă, are părul colorat prea rebel. În realitate este deja o “nucă tare”. Pentru că vrea să învețe- și învață repede!- și pentru că vrea să muncească- și muncește mult. Așa că timpul, care trece mereu pe “repede, înainte” înseamnă un iureș de ședințe, meditații- da, da, chiar “meditații”: de urbanism, de legislație, de circulație, etc- mult teren și multe decizii de semnat. În mai puțin de 3 luni de mandat și-a pus deja semnătura pe 7683 de documente, iar contorul e foarte vioi! DAS, RAT, RIAL, Cultură....


A semnat ca (vice)primarul? “Câteodată, da, expresia se dovedește a fi adevărată, dar mergi pe mâna specialiștilor, de cele mai multe ori însă nu”- spune Flavia Boghiu.


A preluat zona socială, o zonă a durerii, în care a lucrat și înainte, în care niciodată nu poți face destul, pentru că niciodată nu sunt bani suficienți.

Ce aduci din privat, în afară de munca fără limită de program- adică 8-22, minim? Aduci creativitatea! Pentru că, altfel, nu ai cum să asiguri, cu 44 de locuințe sociale, de exemplu, sutele de dosare cu cazuri unul mai dramatic ca altul. Containere pentru săraci? Nu, pentru că accentuează marginalizarea și stigmatizarea!


Este coordonatorul Nucleului local de vaccinare și asta înseamnă, se pare, tot mai mult. De la simpla organizare logistică, la găsirea, organizarea și plata personalului medical și până la reclamațiile cu năbădăioasa “platformă”, ori cu “necesarii” și “ultranecesarii” care se vaccinează mult înaintea vulnerabililor.


A învățat din prima că, orice ar fi, “Primăria e de vină!”. A venit însă la Primărie din zona de protest și știe că lucrurile trebuie schimbate. Dar trebuie schimbate din mers, în așa fel încât totul să rămână funcțional. Ce nu poate- și știe că nu poate- tânăra echipă de la Primărie? “Să livreze, iute, acțiuni care să împlinească dorința de răzbunare!”. Pentru că în zona care i-a propulsat pe Flavia Boghiu și pe Allen Coliban este încă multă sete de răzbunare...


Emisiunea aici:

Comentarii

Ultimă oră