”Johannis a fost propus de PNL în ideea că PSD va refuza numirea acestuia”! Am citit de cîteva ori această declarație făcută de Ponta, dacă am înțeles bine, la o televiziune. Și de fiecare dată am rîs copios. Sînt convins că n-a vrut premierul ”să dea din casă”, carevasăzică, să destăinuie marelui public angoasele sale vizavi de primarul Sibiului. L-a luat gura pe dinainte și a scos porumbelul. Penibiluț momentul.
E clar că pesediștii, cu Ponta moț, nu l-au vrut în ruptul capului pe sas în guvern. Mai ales pe funcția asta pe care și-o doreau ei cu ardoare, la interne. Dar să mai fie și vicepremier, să-i dea peste mînă premierului cînd îi e lumea mai dragă! Peste poate! Poate că asta au și vrut liberalii. Și-or fi calculat mișcarea cu 3-4 mutări înainte, cum face un șahist experimentat. În ideea că pesediștii vor fi obligați de situația asta imposibilă să-i rejecteze din guvern. Poate, n-am habar.
Fapt e că, dincolo de breakingnews-urile care se țin lanț pe toate ecranele posibile, Ponta a făcut o gafă demnă de Geoană. Sau de Gîgă, mă rog. Nu mă mai obosesc să vă reamintesc momentele în care președintele de-o noapte al țărișoarei a călcat în străchini. Ca un prostănac, apud nea Nelu Cotrocelu.