Sari la conținut
nu-va-dam-targa-avem-si-noi-un-sef

Puțin îmi pasă cine e demis, cine își dă demisia și cine ar trebui crucificat dintre gușații ăia plini de ifose, căpeteniile statului, pentru bîlbîiala penibilă pe care au dovedit-o din plin luni seara. Îmi pasă însă atunci cînd vine vorba de omenie. Sau de neomenie. Țăranii ăia din Horea, oameni simpli, s-au dus pe munte imediat ce-au aflat de prăbușirea avionului, cu ce-au avut la îndemînă, fără să-i trimită cineva și, atenție, fără să-i ajute cineva!

Văd o declarație a unuia dintre sătenii care au urcat la epava avionului: au improvizat o targă din bețe și o pătură și au coborît la mașina lor personală, apoi au dus-o pe fata muribundă la mașinile SMURD, care așteptau în centrul comunei Horea. Așteptau, pricepeți? Le-au cerut ălora, pompieri, medici, jandarmi, naiba știe ce mai erau, să urce cu ei. Sau, măcar să le dea o targă. Nu se poate, li s-a spus, avem și noi un șef!

Cum-cum? Rămîi trăsnit! Oamenii din sat, care n-aveau nici o obligație, au continuat să urce pe nenorocitul de munte, singuri, în noapte, și au coborît răniții cu tărgi improvizate. Pînă la mașinile speciale ale ”salvatorilor”, care, trebuie s-o mai spun odată, așteptau în centru comunei! Ce dracu așteptau? Să vină țăranii cu victimele plocon?

Mai aflu că cei de la Salvamont Cluj, care sînt pregătiți și dotați tocmai ca să salveze oameni de pe munte, au aflat ultimii de accident. Și că, uluitor, Salvamont nu se află pe indexul 112 și nu e inclus nici măcar în celula de criză! Au făcut și salvamontiștii ce-au putut, în bulibășeala generală. Asta nu mai e doar prostie, e inconștiență criminală. Ce să mai vorbim de omenie?

Comentarii

Ultimă oră