Sari la conținut
o-mesotista-pentru-bruxelles


În țara lui “a furat, dar a și făcut!”(la care Brașovul e în top!) trebuie să înțelegem că “Fără hoție, ajungem departe!”-Naomi Reniuț Ursoiu, la Mix Actual.
O mentalitate care are ca antidot : oameni tineri, faini, necontaminați cu tare comuniste, cu școală temeinică- nu cu colecție de diplome și CV de impostor!- și fără furăciuni în palmares, nici măcar închipuite.
Meșotista Naomi Reniuț Ursoiu a vrut, asemeni multor români, să-și ïncerce norocul în lume, departe de casă. După Facultatea de Drept
a urmat un masterat în Olanda și apoi o specializare în Suedia. I s-a oferit posibilitatea să rămână acolo, în mediul academic, dar țara ei a chemat-o acasă. Sunt prea multe de schimbat aici și nicio provocare nu e mai mare ca aceea de a schimba o lume, a ta, chiar din interior. A trecut de la Salvați Roșia Montană la Salvați România și de la vocea societății civile (e ong-ista de catalog, tipologia aceea numită de unii “ hipsteri” iar de alții “ tinerii frumoși și liberi”. Sau, #rezist. Sau cei care au înghețat și răgușit pe străzi de la Ordonanța 13 încoace) la vocea politică. Fondator USR și pe o piziție cu speranțe de Bruxelles pentru Alianță 2020.
Mama a doi prichindei, de 3 și de 5 ani, Naomi spune că nimic nu o mai poate face să-și facă bagajele și să lase România. Doar pentru Bruxelles, unde vrea să-și pună la bătaie, pentru România, competențele, experiența și buna credință. Naomi Reniuț Ursoiu, la Mix Actual. Emisiunea aici:

Comentarii

Ultimă oră