Sari la conținut

Comorile folclorului românesc - profesorul de muzică George Muraru la Mix Actual.

obiectivul-este-cunoasterea-valorilor-fundamentale-ale-folclorului-romanesc-profesorul-de-muzica-george-muraru-la-mix-actual

Șezătoarea. Colindul. Capra. Căiuții. Hore și doine. Muzică populară. Dacă îl asculți pe profesorul de muzică George Muraru vorbind despre munca lui, înțelegi încă o dată ce înseamnă pasiunea adevărată și bucuria de a munci cu pasiune. A crescut la țară, într-un sat de la Bicaz și nu a uitat niciodată de unde a plecat. Și din toate ale muzicii, a ales muzica tradițională. Și crește artiști, de la 6 la 60 de ani! Festivalul Naţional de Muzică, Tradiţii, Obiceiuri şi Meşteşuguri Populare “Leru-i ler …” începe la Brașov chiar de Moș Nicolaie.


O echipă mică, care încape la numărat pe degetele de la o mână, a muncit aprig pentru ca Brașovul să se bucure iar, pentru a 9 a oară, de un regal de folclor autentic.


Consiliul Județean Brașov a dat banii, Școala Populară de Arte și Meserii – “Tiberiu Brediceanu” a dat artiștii brașoveni și organizarea, iar Centrul Cultural Reduta a dat sala minunată. 3 zile splendide. 2 parade ale portului și obiceiului popular, pe pietonalul din inima orașului, pe traseul Reduta-Modarom și retur, sâmbătă și duminică, de la ora 13. Și apoi, de la ora 15, tot sâmbătă și duminică, spectacole GRATUITE cu trupe minunate de copii din toată țara și de toate vârstele.


Manifestarea are ca obiectiv cunoaşterea valorilor fundamentale ale folclorului românesc, cunoaşterea tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti, descoperirea şi culegerea de folclor autentic, precum și descoperirea meşteşugurilor autentice aparținând etniilor din țara noastră. De 9 ani, din cei 70 de existență, Școala Populară de Artă ține steagul sus. Despre tradiții și obiceiuri, despre folclorul autentic și despre talentul care nu depinde de numărul anilor, cu profesorul George Muraru, la Mix Actual.

Comentarii

Ultimă oră