Sari la conținut
scuipind-pe-morminte

Știrea e asta, seacă și grețoasă: după 25 de ani de la o revoluție socotită anticomunistă, nici un fost deținut politic nu a fost onorat cu o medalie, cu un ordin, orice! Nici unul! O confirmă Octav Bjoza, președintele asociației foștilor deținuți politic. Brașoveanul Bjoza, care a primit totuși o medalie comemorativă de la… Banca Națională, încearcă de ani buni să intre la președintele Băsescu, să-și spună păsurile. I-a scris de 6 ori, fără efect.

E, vă reamintesc, același președinte care a condamnat acum cîțiva ani, de formă, că dădea bine, comunismul. Același președinte care i-a decorat, în schimb, pe unii din cei mai odioși securiști. George Homoștean e doar un exemplu notoriu. Asta e știrea. Odioasă. Călăi buni, victime rele.

Credeți că se tăvălesc și se dau cu fundul de pămînt propagandiștii și intelectualii care-i țin trena lui Băsescu? Nu i-ați auzit luînd poziție, nici pe vitriolantul prefăcut Tismăneanu, nici pe cinicul de serviciu Pleșu. Nici unul din liota de propagandiști gălăgioși, care chiuie pe toate cărările că vin comuniștii, care ne duc glonț spre Moscova, n-are vreo străbatere, vreo jenă, ceva.

Între timp, foștii locatari ai închisorilor și lagărelor de exterminare comuniste, cîți au mai rămas, mor pe capete. Că-s bătrîni și suferinzi. Curînd, nu vor mai rămîne decît niște nume în niște dosare prăfuite. Viața merge înainte, trec generațiile, se așterne uitarea. Știrea asta e ca un scuipat pe mormintele lor.

Comentarii

Ultimă oră