Sari la conținut

400.000 de turiști așteptați în bisericile fortificate din județul Brașov

-400000-de-turisti-asteptati-in-bisericile-fortificate-din-judetul-brasov-

Începand cu 5 aprilie 2015 s-a deschis noul sezon turistic la bisericile fortificate, unde se asteapta anul acesta ca. 400.000 de vizitatori. Vizitatorii pot opta pentru un nou instrument turistic, transilvania Card, primul card de vacanta din Romania, scrie bizbrasov.ro.

In 2014 s-au aproximat un numar de 360.000 de vizitatori, care au vizitat bisericile fortificate. Lidera in clasamentul vizitorilor a ramas Biserica Neagra din Brasov, cu 180.000 de persoane. La mare distanta urmeaza Prejmer, Biertan, Biserica din Deal din Sighisora si Bistrita, fiecare cu pana la 40.000 de vizitatori. Doar 1/3 din acest patrimoniu are o oarecare infrastructura turistica, 2/3 (in jur de 100 de obiective) neavand nici infrastructura si nici flux de vizitatori. Bazandu-ne pe statistica Bisericii Negre se poate defini profilul vizitatorilor: 75,32% din vizitatorii inregistrati vin individual si numai 38,97% provin din Romania. Cel mai mare grup lingvistic (in afara romanilor) il constituie cel germanofon (Germania, Austria, Elvetia), cu 17,10%, urmand tarile anglofone (Marea Britanie, SUA) cu 13,86%. Se constata, ca turistii externi petrec din ce in ce mai putin timp in zona, marind aria de vizitare pana, de exemplu in Balcani.

In Transilvania sunt peste 150 de biserici fortificate si biserici medievale sasesti. Majoritatea lor se afla in patrimonial Bisericii Evanghelice C. A. din Romania. Pentru a le deschide turismului cultural, Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice deruleaza din 2013 proiectul ‘Descopera Sufletul Transilvaniei’, care centralizeaza, promoveaza si dezvolta actiunile din diferitele biserici fortificate in judetele Hunedoara, Alba, Sibiu, Mures, Bistrita-Nasaud si Brasov.

Comentarii

Ultimă oră