Sari la conținut

Agapă cu sănătate în bucate! Un eveniment marca „Adoptă un țăran”

-agapa-cu-sanatate-in-bucate-un-eveniment-marca-adopta-un-taran

Brașovenilor le e lansată cu multă voioșie invitația la cel de-al treilea eveniment marca „Adoptă un țăran”, prilejul tuturor de a afla lucruri noi despre un stil de viață sănătos, proaspăt, delicios și românesc!


     Organizatorii s-au gândit că iubitorilor comorilor care se regăsesc în viața la țară, tare bine le-ar şade din nou, împreună, în frumoasa grădină de pe str. Constantin Lacea nr. 4 (Scheii Brașovului), povestind despre hrana sănătoasă; și bineînțeles plecând acasă cu tolba plină de legume și fructe proaspete, crescute cu multă dibăcie în grădinile din Brașov.

„Vom începe ziua cu sucuri cu și fără pulpă, proaspete și făcute pe loc, din fructe și frunze de sezon, de pe tarabele producătorilor brașoveni.

Vom continua ziua cu seminariile despre sănătate și vă anunțăm cu entuziasm că Ana Vrânceanu ne va onora cu prezența, povestindu-ne despre «Hrana românilor – un exercițiu de întoarcere la adevăr».

«Grădina cu dragoste» ne va îndemna să purtăm de grijă și pielii noastre, povestindu-ne cum anume putem să alegem produse cosmetice din plante românești, produse făcute în casă.

Erwin Albu ne va convinge că se poate trăi sănătos și la oraș și că o grădină urbană poate schimba o întreagă comunitate, iar alți invitați deosebiți, ne vor încânta cu povești despre guerilla gardening, despre proiecte similare acestuia și istorisiri amuzante direct din gospodărie.

Alexandru și Lia Stanescu ne vor aminti că suntem pe teritoriul scheienilor și vor povesti despre toate lucrurile minunate pe care le fac de ani de zile pentru conservarea tradițiilor și istoriei locului.

Ne vom bucura de câteva minute de exerciții în aer liber, alături de un profesionist.

Vom meșteri diverse alături de «Pământul Viu», Radu Mitran și alți oameni frumoși de la care vom deprinde arta lucrului cu lemnul, a pictării icoanelor și a modelării în lut.

Și bineînțeles că nu vor lipsi producătorii locali cu mesele pline de produse sănătoase, meșteșugarii neobosiți și bucătarii talentați. Iar fetele de la «Șezătoare Brașov» vor fi nelipsite, fără doar și poate. Veți putea astfel învăța să coaseți modele tradiționale pe pânză românească. Nu vă speriați dacă plouă, avem loc destul de adăpost!

Nu vom lipsi nici noi, așa că despre «Adoptă un țăran» și «Mall țărănesc» veți auzi numai de bine, sâmbătă, 29 iulie 2017”, ne explică detaliat programul evenimentului, organizatorii: «Adoptă un țăran».


   „Adoptă un țăran” este o inițiativă a Asociației „Creștem România împreună”.


   Întâlnirea va avea loc sâmbătă, 29 iulie 2017, de la ora 11:30 pe str. Constantin Lacea nr. 4 (în Scheii Brașovului).

Comentarii

Ultimă oră