Sari la conținut

Brașovul, unul dintre orașele din țară în care românii se simt cel mai în siguranță

-brasovul-unul-dintre-cele-trei-orase-din-tara-in-care-romanii-se-simt-cel-mai-in-siguranta

Românii consideră că Brașov, Oradea și Cluj-Napoca sunt orașele cu cel mai ridicat grad de siguranță din România, în timp ce Alexandria este considerat cel mai nesigur loc, reiese dintr-un studiu realizat de portalul imobiliar Storia.ro asupra siguranței vieţii în 42 de orașe din România.

Studiul, la care au participat 93.532 români, a fost efectuat în perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017, scrie News.ro.

Cercetarea privind siguranța, care se bazează pe evaluările acordate de români orașelor și cartierelor în care locuiesc, face parte dintr-un program amplu de cercetare, care se va desfășura pe tot parcursul anului 2017.

Printre criteriile de evaluare se numără costul general al vieții, accesul la instituțiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curățenia și zgomotul din mediul urban, spațiile verzi, situația transportului public sau accesul la instituțiile educaționale.

Conform cercetării, Oradea, Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfîntul Gheorghe și Timișoara sînt orașele cu cel mai ridicat grad de siguranță.

Capitala României se clasează abia pe poziția a noua.

La polul opus, orașele desemnate ca fiind cele mai puțin sigure sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacău, Călărași, Târgoviște, urmate de Vaslui, Piatra Neamț, Galați și Reșița.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a primit cel mai bun scor de siguranță, fiind urmată de Crișana, București și Ilfov.

La polul opus, Maramureș și Moldova au obținut cel mai mic punctaj, fiind evaluate ca fiind cele mai nesigure regiuni din țară.

„În general, s-a observat o legătură strînsă între numărul mare de locuitori din fiecare oraș și siguranța resimțită de cetățeni. Astfel, orașele care au primit cele mai mari note au un număr de aproximativ 300.000 de locuitori, pe cînd cele care se încadrează sub pragul de 100.000 sunt considerate cele mai nesigure. Mai mult, orașele cu grad ridicat al siguranței au și un produs intern brut ridicat și o rată a șomajului scăzută, de sub 4%”, se mai arată în studiu.

Cât despre cartierele considerate ca fiind cele mai sigure zone, la Braşov pe primele locuri se situează Racadău, Centrul Civic și Astra. Mai sunt incluse pe poziţii fruntaşe în același clasament și zonele Tractorul, Florilor și Calea București.

La nivel național, cele mai sigure cartiere/zone sînt Grigorescu (Cluj-Napoca), orașul Otopeni (Ilfov), Aviației (București), Gheorgheni (Cluj-Napoca) și Răcadău (Brașov).

Cele mai nesigure cartiere sunt: Ițcani (Suceava), Brestei (Craiova), Alecu Russo (Bacău), Calea Caransebeșului (Reșita) și Bora (Slobozia).

Comentarii

Ultimă oră