Sari la conținut

„Cenușăreasa” de Rossini, sâmbătă, pe scena Operei Brașov

-cenusareasa-de-rossini-sambata-pe-scena-oprei-brasov


 Sâmbătă, 29 septembrie 2018, de la ora 18.30, în Sala Operei, brașovenii și turiștii sunt invitați la spectacolul cu opera „La Cenerentola” de G. Rossini.

„Cenușăreasa” (în italiană „La Cenerentola ossia La buontà in trionfo”) este o operă comică în două acte de Gioachino Rossini, după un libret de Jacopo Ferreti. Premiera operei a avut loc la Teatro Valle din Roma, pe 25 ianuarie 1817.

Inspirați de celebra poveste a lui Charles Perrault, Rossini și libretistul Jacopo Ferretti au creat o poveste muzicală ce îmbină deopotrivă lirismul, comedia și virtuozitatea vocală specific stilului rossinian. Libretul a fost creat în 22 de zile, iar muzica în doar 24 de zile, acest mod rapid de a compune demonstrând, ca și în opera „Bărbierul din Sevilla”, geniul și deosebita inventivitate muzicală a lui Rossini. Rolurile sunt foarte bine conturate și păstrează, în general, linia personajelor propuse de Perrault. Mama vitregă și surorile au un puternic caracter comic, subliniat evident în scriitura muzicală.

Ariile personajelor principale sunt ample, cu melodii inspirate, iar scenele de ansamblu ale finalurilor de act sunt deosebit de complexe, dar fermecătoare totodată, create în binecunoscutul stil rossinian.

În distribuție, se vor afla soliștii: Asineta Răducan – Angelina, Mihai Irimia – Don Ramiro, Alexandru Aghenie – Dandini, Dan Popescu – Don Magnifico, Lăcrămioara Schuller - Clorinda, Sonia Hazarian – Tisbe, Ștefan Schuller – Alidoro.

Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mircea Holiartoc.

Regia spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu. Scenografia: Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Dirijor cor: Leonard Boga. Regia tehnică: Silvia Papadopoulos.

Preț bilete: 30 lei; 20 lei.

În stagiunea 2018 – 2019, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380.

Comentarii

Ultimă oră