Sari la conținut

Ediţia din acest week-end a Târgului Slow Food din Piaţa Sfatului a oferit braşovenilor şi turiştilor aflaţi în oraşul nostru o întâlnire cu tradiţiile maramureşene. Duminică, ei au putut asista la o demonstraţie de preparat plăcinte maramureşene, pregătite pe loc, la standul Slow-Food, de Rodica Ţiplea, din Ocna Şugatag, dar şi de gospodinele din Călineştii de Maramureş. "E o reţetă unică, specifică Ţării Maramureşului, moştenită din generaţie în generaţie. Plăcintele sunt coapte în ulei, iar coca este dospită şi conţine făină, drojdie, apă, sare, ulei, zahăr şi ouă de casă. Umplutura este din urdă dulce, mărar şi ceapă verde, toate ingredientele fiind 100% naturale",  a spus una dintre gospodine. în timp ce "împacheta" cu dibăcie plăcintele. Clienţii nu s-au lăsat aşteptaţi, în scurt timp de la începerea demonstraţiei standul fiind luat cu asalt de gurmanzii atraşi de măiestria bucătăreselor şi de mirosul plăcintelor. Copiii din grupul folcloric “Junii Cosăului” din Călineşti, acompaniaţi de ceteraşi şi coordonaţi de maestrul coregraf Ioan Codrea, au prezentat în cele două zile unele obiceiuri specifice, printre care Semănatul şi Nunta Maramureşeană, precum şi dansuri şi strigături specifice zonei.

Comentarii

Ultimă oră