Sari la conținut

Colecție ce surprinde frumusețea femeii, prezentată la 100 de ani de RomânIE

-colectie-ce-surprinde-frumusetea-femeii-prezentata-la-100-de-ani-de-romanie

„Flori de ie” va defila la Coresi Shopping Resort, pe 1 Decembrie, începând cu ora 17.30, în cadrul paradei centenare „Port cu BucurIE”. Vor fi prezentate 100 de costume populare din toate colțurile țării, colecția privată Flori de ie fiind unică în România.

„Port cu BucurIE” marchează centenarul Marii Uniri prin readucerea în contemporaneitate a costumului popular. Pe scenă vor defila 100 de modele purtând 100 costume populare autentice din toate regiunile istorice ale țării.

„Marcator de identitate, costumul popular reprezintă dovada vie că timpul poate fi conservat şi comprimat. Parada Port cu BucurIE este mai mult  decât o paradă a costumului popular, este o punte între generaţii, o frântură din RomânIA Centenară!”, a spus fondatorul brandului Flori de ie, Cristina Chiriac.

Colecția ce va fi prezentată este unică în România și cuprinde peste 150 de costume tradiționale românești cu broderii deosebite, cusute cu fir de mătase, bumbac sau metalic, pe borangic, batist sau pânză de casă, cu mărgele sau cu paiete, o istorie de 100 de ani de tradiție.

Costumele prezentate și arta împletitului în păr vor reda frumusețea femeii de odinioară. „Din dorinţa de a ajunge mai aproape de noi pe drumul nostru în căutarea frumosului, am găsit curajul de a regăsi cultura autentic românească, de a ne recunoaşte identitatea şi a accepta valorile care ne definesc”, a susținut hairstylist-ul Christina Gramma.

Evenimentul este organizat de Coresi Shopping Resort în parteneriat cu Flori de ie, cu sprijinul Andreea Ghencea Make-up Artist și Bianca Gavrilă și susținut de către Schwarzkopf Profesional, Eternal Beauty și Fason Salon.

„Vă aşteptăm în prag de sărbătoare să celebrăm împreună mândrIA de a fi români cu multă energie şi vitalitate! Orice poveste frumoasă începe dintr-o joacă! Din 6 noiembrie, la Coresi Shopping Resort, în parteneriat cu Flori de ie, ţesem cel mai ambiţios proiect digital având drept cauză promovarea iei româneşti! Împreună cu iubitorii de autentic purtăm bucuria celei mai frumoase piese a costumului popular, departe în lume, prin joc, imaginaţie şi drag de tradiţie”, a susținut Diana Bjoza.

Comentarii

Ultimă oră