Sari la conținut

Colegiul „Dr. Ioan Meşotă” a sărbătorit 149 de ani

-colegiului-dr-ioan-mesota-a-sarbatorit-149-de-ani

Comunitatea „meşotistă”, a fost, joi, în sărbătoare. Ieri a fost ziua liceului care, doar anul trecut, a însumat 23 de olimpici naţionali şi trei internaţionali.

Elevii de ieri şi de azi, dar şi profesorii au sărbătorit Ziua Colegiului „Dr. Ioan Meşotă”, marcată în preajma sărbătorii celor trei sfinţi ierarhi: Vasile, Grigore şi Ioan.

„Este o zi importantă, specială pentru noi. Este un moment în care ne întâlnim cu elevii, părinţii, prietenii, pentru a derula amintirile plăcute și pentru a pune în valoare ceea ce facem noi în fiecare oră de curs sau din activităţile extraşcolare, din fiecare zi”, a precizat prof. Ovidiu Tripşa , directorul Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă”.

Momentele aniversare, concentrate în noul corp de clădire, inaugurat în februarie 2017, au fost deschise de „Imnul meşotiştilor”. Alături de elevi, profesori, părinţi şi absolvenţi ai promoţiilor anterioare, au fost şi invitaţi speciali, care au luat parte la momentele speciale pregătite de elevi pentru această zi, precum lansarea Anuarului, lansarea revistei şcolii, premierea celor mai buni elevi, premiaţi la concursurile şi olimpiadele naţionale şi internaţionale, premierea Profesorului Anului şi a Elevului Anului.

„Este o mare bucurie să ne aflăm înconjuraţi de atâţia tineri. Voi ne daţi nouă curaj şi atunci când aveţi multe de vorbit şi de spus, dar mai ales când sunteţi ascultători şi creşteţi o dată cu ştiinţa care vă este vouă împărtăşită cu dragoste şi dăruire şi competenţă de profesorii voştri”, le-a transmis ÎPS Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului, elevilor.


   „Trecând zilele trecute pe lângă Colegiul Dr. Ioan Meşotă, cineva spunea: «Uite Colegiul Meşotă» şi uitându-mă, am realizat că nu clădirea este Colegiul Meşotă, ci voi, generaţiile de 149 de ani încoace - generaţii de elevi, de profesori - sunt Colegiul Meşotă”, a spus şi prof. Ion Negrilă, inspector şcolar general IŞJ Braşov.

În fiecare an, Colegiul Dr. Ioan Meşotă se mândreşte cu zeci de premianţi la concursuri judeţene, naţionale şi internaţionale. Anul trecut, de exemplu, a avut 23 de olimpici naţionali şi trei internaţionali.

Iar a fi „meşotist” înseamnă dincolo de seriozitate şi munca susţinută şi a face parte dintr-o familie, aşa cum spun chiar elevii.


  În formarea viitorilor absolvenţi de top, un rol important îl au dascălii, care ştiu să-şi facă meseria cu pasiune şi să-i motiveze pe elevi să se autodepăşească.

La ceas aniversar, ca şi anul trecut, conducerea Colegiului a făcut o nouă inaugurare. Astfel, dacă în 2017, de Ziua colegiului, era inaugurat noul corp de clădire, anul acesta a fost deschis Centrul de Informare şi Documentare, prin contribuţia, ca sponsor, a unei firme. Centrul se află la etajul IV, în corpul nou. Pe lângă sala dotată cu laptopuri, Centrul cuprinde şi o bibliotecă, cu peste 22.000 de volume.

Comentarii

Ultimă oră