Sari la conținut
-concert-extraordinar-la-sala-patria

Filarmonica Brasov sustine joi, 13 martie 2014, la  ora 19.00, un concert simfonic extraordinar la Sala Patria.
Dirijor:  SABIN PĂUTZA
Solistă: CORAL SOLOMON – pian (Canada)
În program:
S. Păutza – Jocuri II
Fr. Chopin – Concert nr. 1 pentru pian şi orchestră în mi minor op. 11
Fr. Schubert – „Fata şi Moartea” (orchestratia S. Păutza)

SABIN PĂUTZA

Numele lui Sabin Păutza s-a impus în viaţa muzicală românească şi internaţională ca acela al unei personalităţi cu multiple valenţe. A ocupat pe rând funcţiile de profesor de armonie, contrapunct şi compoziţie, şi dirijor permanent la Conservatorul „George Enescu” din Iaşi. Cunoscut compozitor, lucrările sale s-au bucurat de aprecierile entuziaste ale criticii de specialitate şi publicului şi de numeroase distincţii.
În 1984 s-a stabilit în SUA unde a fost numit prin concurs director artistic şi dirijor principal al celei mai vechi orchestre din New Jersey, Playingfield Symphony, funcţii ce le deţine şi în prezent. Debutul pe continentul american datează din anul 1985, când la prestigioasa sală Carnegie Hall din New York, Sabin Pautza s-a prezentat în dublă ipostază: aceea de dirijor la pupitrul orchestrei New York University Symphony şi de compozitor – în program figurând şi lucrarea sa „Haiku”, poem pentru soprană şi orchestră.
Dirijează frecvent în Europa, America şi Australia. Sabin Păutza onorează invitaţiile ca dirijor şi compozitor cu orchestrele din ţară, prezenţa lui constituindu-se de fiecare dată într-un prilej de reale satisfacţii artistice.

CORAL SOLOMON

 Coral Solomon (20 ani), absolventă a Royal Conservatory of Music în Toronto, a primit numeroase premii I sau premii speciale la diverse concursuri organizate în Canada şi nu numai. A fost invitată să interpreteze la Carnegie Hall în New York în decembrie 2012. De asemenea, în decembrie 2012 Coral a avut primul tur de concerte în România, turneul de debut, împreună cu orchestrele filarmonice din Piteşti şi Bacău şi un recital la sala mică a Ateneului Român. În martie 2013, Coral a susţinut un al doilea tur de concerte în România, împreună cu orchestrele simfonice din Târgu Mureş, Râmnicu Vâlcea şi Sibiu. Coral a cântat la pian şi a fost intervievată de diferite posturi de radio şi televiziune, apărând şi în presa scrisă.


Preţul biletelor este de 30 lei, redus 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari, respectiv 15 lei.


Programul agenţiei de bilete de la sala "Patria":
- luni, miercuri 12-15;
- marţi, joi 16-18;
- cu o oră înainte de concert.
- NU SE FAC REZERVĂRI!

Comentarii

Ultimă oră