Sari la conținut
-contesa-maritza-la-opera-brasov

Sâmbătă, 6 decembrie 2014, de la ora 18.30, în Sala Operei, va debuta „Luna operetei” la Opera Brașov cu un titlu îndrăgit de către publicul amator al acestui gen muzical: „Contesa Maritza” de E. Kalman.

În distribuție: Ioana Mărgărit, Alexandru Aghenie, Cristian Fieraru, Nicoleta Chirilă, Mugur Curelaru, Nora Vlad, Sonia Hazarian, Marcel Zănescu, Paul Tomescu. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Dorel Munteanu. Regia este semnată de Gerorge Zaharescu. Își dau concursul  corul, baletul și orchestra Operei Brașov. Libretul operetei se bazează pe „Romanul unui tânăr sărac” de Octave Feuillet.

Muzica lui Kalmann îmbină caracterul sentimental al operetei clasice vieneze cu ritmurile energice ale Ungariei natale (valsul cântecul cu lăutari ). Premiera a avut loc în anul 1924 la Theater an der Wien. Tânăra contesă, frumoasa și bogata Maritza, pentru a scăpa de agasante și nedorite cereri în căsătorie, anunță logodna sa cu un oarecare Kolomann Jupan, personaj imaginar din opereta „Voievodul țiganilor” de J. Strauss.  Dar, spre surpriza ei, acesta își face apariția. Maritza se retrage la conacul ei de la țară. Acolo se îndrăgostește de administratorul moșiei, care este, de fapt, Contele Tassilo Endrody-Wittenburg. Cum se va sfârși această poveste... vă invităm să aflați venind sâmbătă seara la Opera Brașov!

Preț bilete: 20 lei; 10 lei. Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor.

Comentarii

Ultimă oră