Sari la conținut

Din toamnă va exista un depozit de lemne de foc special pentru săceleni

-din-toamna-va-exista-un-depozit-de-lemne-de-foc-special-pentru-saceleni

La Săcele, din toamnă va funcționa un depozit de lemne de foc pentru populație.

Va fi amenajat un depozit pe o suprafață de aproximativ 5.600 mp, în incinta fostul CAP din Satulung. La ora actuală, suprafața respectivă se împrejmuiește, iar apoi va începe perioada de avizare a depozitului.

„Capacitatea va fi de aproximativ 2.000 de metri steri. Prețul va fi mai mic decât cel al pieței (200-220 lei mst), probabil undeva între 150 -160 lei/mst, în funcție de cum se va hotărî în Consiliul Local. Prioritate vor avea săcelenii, cu taxele locale la zi.

Lemnul va fi pus la dispoziție de Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele şi va putea fi cumpărat numai de persoanele domiciliate în municipiu”, a precizat primarul municipiului Virgil Popa.

Anul acesta, la Primăria Săcele s-au depus până acum peste 2.200 de cereri pentru lemn de foc, pentru o cantitate totală de peste 35.000 m/steri, în condițiile în care autorizație de tăiere există doar pentru 12.000 mst pe tot anul 2017.

Având în vedere că cererea este foarte mare, primarul municipiului Săcele a anunţat că se va elabora un un regulament de distribuire a lemnului de foc către populaţie, volumul maxim acordat fiind de 12 mst/familie.

Daca prețul lemnului de foc la Săcele este de 110 lei/mst la drumul forestier, la acest depozit, prețul lemnului de foc va fi de 150-160 lei/metru ster (mst), mai mic decât cel al pieței (200-220 lei/mst).

Comentarii

Ultimă oră