Sari la conținut

DNA cere aviz pentru arestarea deputatului Ion Ochi. Fostul vicepreședinte al CJ Brașov, cercetat pentru luare de mită

-dna-cere-aviz-pentru-arestarea-deputatului-ion-ochi-fostul-vicepresedinte-al-cj-brasov-cercetat-pentru-luare-de-mita

Procurorii DNA cer încuviinţare pentru reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului PSD din Braşov Ion Ochi, pentru fapte de corupţie. Fost vicepreședinte al Consiliului Județean, Ion Ochi este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, în formă continuată, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Ion Ochi este suspectat de anchetatori că a convenit cu un om de afaceri ca firma acestuia să execute lucrări de reparații la drumul județean 112D,  între localitățile Prejmer și Lunca Câlnicului. Prin aceasta, a urmărit obținerea de foloase materiale necuvenite, precum și de capital electoral pentru alegerile parlamentare care urmau să se desfășoare în toamna anului 2012, alegeri în urma cărora Ion Ochi a și devenit deputat. Lucrările la D.J. 112D au fost efectuate în proporție de 60% în perioada noiembrie-decembrie 2011, fără să existe vreo cerere din partea Consiliului Judeţean Brașov, fără contract, fără specificații tehnice și fără supraveghere din partea unui diriginte de șantier, spun procurorii DNA. Lucrările au fost executate necorespunzător, nu au fost finalizate, iar în prezent drumul județean respectiv se află într-o stare comparabilă cu cea de dinaintea reabilitării, fiind necesare, potrivit estimărilor, aceleași reparații. Pentru a crea o aparență de legalitate și pentru a putea justifica decontarea și plata lucrărilor, şeful firmei care a efectuat lucrările a participat la o procedură formală de achiziție publică,iar la instigarea inculpatului Ion Ochi comisia de evaluare a ofertelor a declarat câștigătoare societatea omului de afaceri implicat cu un punctaj maxim. Asta deși oferta depusă nu a fost în realitate analizată. Mai mult, pentru a-i asigura folosul, inculpatul Ion Ochi i-a determinat pe ceilalți participanți care au contestat procedura licitației să-și retragă contestațiile formulate, spun anchetatorii de la DNA Braşov.
    Doi dintre membrii comisiei de evaluare a ofertelor sunt şi ei puşi sub acuzare, alături de şeful firmei beneficiare a contractului de lucrări publice. Prejudiciul depăşeşte două milioane şi jumătate de lei. Primarul localității Prejmer este şi el anchetat penal.

Prezumţia de nevinovăţie fiinţează în cazul tuturor inculpaţilor, până când instanţele vor pronunţa sentinţe definitive.

Comentarii

Ultimă oră