Sari la conținut

În runda cu numărul 20 din Liga lui Mitică, stegarii lui Antonio Conceicao au învins cu scorul de 3-0 pe Steaua. Braşovenii au practicat un fotbal excelent şi au surprins trupa lui Lăcătuş. Ilyeş şi compania nu au dat nicio şansă steliştilor şi au câştigat trei puncte extrem de importante în lupta pentru evitarea retrogradării. Recitalul galben-negrilor a fost început de Marian Cristescu, care în minutul 30 a reuşit o execuţie marca Lionel Messi: lob peste Tătăruşanu, pentru 1-0. Patru minute mai târziu, gluma s-a îngroşat pentru Steaua. Noua achiziţie a stegarilor, portughezul Felipe Teixeira, a dat probabil golul campionatului: şut în vinclu de la 20 de metri! Cireaşa de pe tort a fost pusă de Cristi Oros în minutul 63, printr-un gol cu capul din 6 metri. Steaua – FC Braşov s-a încheiat 0-3, rezultat incredibil pentru stegari, care nu mai câştigaseră în Ghencea de 41 de ani. Ultima victorie a „stegarilor”, în Ghencea se înregistra pe 15 noiembrie 1970, atunci când FC Braşov a câştigat cu 2-1. După 20 de runde, braşovenii au acumulat 24 de puncte şi se află pe poziţia a zecea. Etapa  următoare, sub Tâmpa poposeşte una dintre candidatele la titlu, FC Vaslui, partidă care se va disputa luni, 14 martie, de la ora 20:30.
„Nu mă aşteptam la acest rezultat”. Tehnicianul stegarilor, Antonio Conceicao, a spus la finalul întâlnirii că nu se aştepta la un astfel de rezultat. „De la început am zis că venim aici să scoatem un rezultat bun. Sunt mulţumit pentru cele trei puncte, care erau foarte importante pentru noi, dar sunt şi mai mulţumit că jucătorii au evoluat aşa cum le-am cerut toată săptămâna. Felicitările şi toate laudele aparţin jucătorilor. Nu mă aşteptam la un asemenea rezultat, pentru că întâlneam o echipă mare. Dar până la urmă strategia noastră a fost mai bună decât a lor. Trebuie să fim umili, nu ne-am propus să venim aici şi să scoatem un 3-0. În primele 45 de minute am fost mult peste Steaua, ne-a ieşit totul şi după ce am marcat primul gol am avut o misiune mult mai uşoară. Înţeleg ce este în sufletul lui Lăcătuş acum, şi eu am trecut prin astfel de clipe când eram chiar în România, când eram pe primul loc şi am fost dat afară. Sper să nu se întâmple asta şi cu el. Am venit de două ori aici cu CFR Cluj, cu echipă mai bună şi nu am reuşit să câştig. Am făcut-o acum cu o echipă umilă”, a spus Conceicao.

Steliştii, îngenunchiaţi. Jucătorii echipei Steaua au îngenunchiat în faţa galeriei steliste, la finalul partidei. Fotbaliştii au fost duşi în faţa galeriei de tehnicianul Marius Lăcătuş, alături de ei fiind şi managerul general Mihai Stoica. Suporterii i-au huiduit pe jucători, dar au scandat numele lui Lăcătuş. Jucătorii stelişti s-au dus şi în faţa tribunei 0, şi la peluze şi în faţa tribunei a II-a, dar au stat în genunchi doar în faţa galeriei Stelei. Gestul fotbaliştilor Stelei aminteşte de cel al jucătorilor Slaviei Praga, care le-au cerut iertare în genunchi suporterilor, după o înfrângere cu scorul de 0-7 din meciul cu Arsenal Londra, din grupele Ligii Campionilor, în sezonul 2007/2008.

A plecat Lăcătuş. Tehnicianul Marius Lăcătuş a demisionat de la echipa Steaua, a doua zi după eşecul în faţa formaţiei FC Braşov, scor 0-3, în etapa a XX-a a Ligii I, a anunţat finanţatorul stelist Gigi Becali. „Lăcătuş a venit în faţa echipei şi a anunţat că-şi dă demisia, a plecat”, a declarat Gigi Becali. Prin demisia de luni, Marius Lăcătuş îşi încheie al treilea mandat pe banca Stelei în postura de antrenor principal, mandat început în septembrie 2010. El a mai antrenat Steaua în perioada octombrie 2007-octombrie 2008 şi din decembrie 2008 până în mai 2009. După etapa a XX-a a Ligii I, Steaua se află pe locul al şaşelea al clasamentului, la zece puncte de liderul, Oţelul Galaţi. Cel mai probabil, inlocuitorul lui Lacatus pe banca tehnica a Stelei va fi Sorin Cartu. Tehnicianul va semna un contract pana in vara.

A refuzat Steaua. Cosmin Olăroiu spune că nu este interesat să revină la Steaua şi că patronul Gigi Becali nu procedează bine atunci când dă vina pentru jocul slab al Stelei doar pe unul sau doi jucători.

„Nu mă interesează că Gigi Becali mă vrea la Steaua. Nu am timpul necesar şi starea să comentez mereu ce spune Gigi. Nu vreau să discut subiectul Steaua. Nu vin la Steaua din motive personale. E foarte greu să faci performanţă la Steaua, dar şi la alt club. Nu cred că-i o problemă de antrenor, sunt mult mai multe probleme. Cred că Steaua are nevoie de multe lucruri: linişte, o strategie. Nu am vorbit cu nimeni de acolo. Suporterii Stelei ştiu mai bine despre ce e vorba, am discutat cu ei. Refuzul meu de a vorbi despre Steaua e doar din bun-simţ. Dacă îmi dă Gigi 50 de milioane de euro, pe loc, tot nu vin la Steaua”, a spus Oli.

Comentarii

Ultimă oră