Sari la conținut

Flacăra Olimpică pentru FOTE va ajunge în România pe 3 februarie

-flacara-olimpica-pentru-fote-va-ajunge-in-romania-pe-3-februarie

Flacăra Olimpică pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), care va avea loc la Braşov în perioada 17-22 februarie, va ajunge în România pe 3 februarie, a declarat Cristian Butariu, manager al Departamentului pentru Familia Olimpică, potrivit agrepres.ro.

Flacăra Olimpică va fi transportată de la Atena la bordul unui avion, într-un dispozitiv special aprobat de companiile aeriene. De la aeroportul Otopeni, Flacăra Olimpică va fi transportată cu o maşină la Casa Olimpică din Bucureşti şi va fi expusă câteva zile pentru vizitare în faţa sau în interiorul Muzeului Olimpic, în funcţie de vreme.

Torţa Olimpică va fi aprinsă la sosire, pe aeroportul Otopeni şi la Casa Olimpică unde, după ce va sta câteva zile, va parcurge prin Bucureşti cu maşinile şi câţiva alergători un traseu care va include Palatul Victoria, Palatul Cotroceni şi Palatul Parlamentului, după care va porni spre Braşov, cu oprire în oraşele Ploieşti, Sinaia, Buşteni, Azuga, Predeal, Braşov.

În fiecare oraş va avea câte o scurtă oprire în faţa primăriei, unde va fi înmânată torţa olimpică primarului după care, unei persoane reprezentative pentru oraş, sportiv unde există, pentru a alerga câteva sute de metri cu aceasta. Acest lucru se va întâmpla în toate cele şase oraşe.

La Braşov Torţa Olimpică va fi înmânată primarului George Scripcaru, care va aprinde dispozitivul identic cu cel de la Casa Olimpică din Bucureşti, şi va rămâne în sediul primăriei până la deschiderea Festivalului Olimpic al Tineretului European, în 17 februarie, pentru a fi vizitată de localnici şi de turiştii aflaţi în zonă în zilele respective.

În ziua deschiderii, Flacăra Olimpică va parcurge distanţa dintre primărie şi Arena Liceului Sportiv unde va avea loc dechiderea festivalului, fiind purtată de sportivi din Braşov.

Festivalul Olimpic al Tineretului European se va desfăşura în perioada 17-22 februarie la Braşov, Poiana Braşov, Predeal, Râşnov şi Cheile Grădiştei. Vor participa 1.450 de sportivi din 45 de ţări, care vor concura la disciplinele hochei, patinaj artistic, short-track, schi alpin, snowboard, schi fond, sărituri cu schiurile şi biatlon.

Comentarii

Ultimă oră