Sari la conținut

FURTUL SECOLULUI. Tablourile din Rotterdam AU FOST ARSE

-furtul-secolului-tablourile-din-rotterdam-au-fost-arse

FURTUL SECOLULUI. Tablourile din Rotterdam AU FOST ARSE.

Ancheta privind furtul de tablouri de la muzeul Kunsthal din Rotterdam indică faptul că tablourile au fost arse de mama lui Radu Dogaru, unul dintre presupuşii hoţi, conform antena3.ro
        Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au dispus expertizarea cenuşii ridicate în urma percheziţiilor efectuate la domiciliul femeii, la un laborator în materie de pictură care funcţionează în cadrul Muzeului Naţional de Artă. Rezultatul acestei expertize arată că cenuşa provine de la cel puţin un tablou ars.
În noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, şapte tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin şi Lucian Freud au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam. Picturile erau asigurate pentru 18 milioane de euro.
Oamenii legii au stabilit că tablourile de zeci de milioane de euro au fost scoase din ramele în care se aflau şi ţinute o perioadă în locuinţa iubitei lui Dogaru, din localitatea Măcin din judeţul Tulcea, „în pungi de un leu”, iar când au vrut să le vândă, hoţii nu au ştiut ce preţ să ceară pe ele.
Trei dintre suspecţi - Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru - au fost arestaţi preventiv, la începutul acestui an, de magistraţii bucureşteni, iar iubita lui Dogaru a fost arestată în Olanda.

Comentarii

Ultimă oră