Sari la conținut

Indemnizaţiile veteranilor de război vor fi majorate cu 75%

-indemnizatiile-veteranilor-de-razboi-vor-fi-majorate-cu-75

Premierul a anunțat astăzi că prin ordonanţă de urgenţă aprobă creşterea cu 75% a indemnizaţiilor pentru veterani, scrie stiri.tvr.ro.

Şeful executivului, Victor Ponta, a confirmat în debutul şedinţei săptămânale de guvern anunţul ministrului Apărării privind creşterea indemnizaţiilor pentru veteranii de război. Duşa afirmase miercuri dimineaţă, în mesajul difuzat cu prilejul sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război, că iniţiativa va fi adoptată prin ordonanţă de urgenţă. "Vreau să mulţumesc Ministerului Apărării, vice prim-ministrului Oprea şi, în final, ministrului de Finanţe, care au fost de acord şi au avizat ca astăzi, prin ordonanţă de urgenţă, legând evident în mod simbolic şi de această zi, să aprobăm creşterea indemnizaţiilor cu 75% (...) pentru toţi veteranii", a declarat prim ministrul.

"Oricum sunt indemnizaţii foarte mici, creşterea e substanţială, dar e departe de a acoperi ceea ce se recunoaşte în mod normal, însă vroiam să facem acest gest simbolic", a subliniat Victor Ponta. "(...) Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne au propus o iniţiativă, care va fi adoptată chiar astăzi prin ordonanţă de urgenţă a guvernului, prin care rentele dumneavoastră să fie dublate. Este o măsură reparatorie, firească, pe care o luăm cu toată dragostea şi respectul pe care vi le purtăm", a arătat ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, în mesajul difuzat de MApN miercuri dimineaţa şi citat de Agerpres.

Comentarii

Ultimă oră