Sari la conținut

O săceleancă va participa la Cupa Mondială feminină de sărituri cu schiurile

-o-saceleanca-va-participa-la-cupa-mondiala-feminina-de-sarituri-cu-schiurile

În premieră în istoria săriturilor cu schiurile din România, o sportivă din lotul național va concura în Cupa Mondială feminină la sărituri cu schiurile. Daniela Haralambie, în vârstă de 15 ani, de la Clubul Sportiv Săcele,  va reprezenta România la competiția care va avea loc sâmbătă, 24 noiembrie, la Lillehammer, în Norvegia, în cadrul primei etape a sezonului competițional 2012-2013.

Daniela Haralambie s-a remarcat în ultimii ani prin rezultatele foarte bune obținute în întreceri naționale și internaționale, printre care: locul 1 la Campionatul Național de Sărituri cu Schiurile (2011, 2012), câștigătoare a celei de-a doua etape a Turneului celor Patru Trambuline pentru Copii (2008), clasarea în primii 20 la Cupa FIS din Pohla, Germania (2011) și la Cupa Continentală de la Zakopane, Polonia (2012).
„Participarea pentru prima dată la Cupa Mondială reprezintă cu siguranță un vis împlinit. Faptul că am posibilitatea de a concura alături de sportive pe care le admir mă onorează, mai ales că sunt una dintre cele mai tinere participante. Chiar dacă prezența aici este o performanță în sine, îmi doresc să închei competiția cu un rezultat bun.” a declarat Daniela Haralambie.      

„Suntem încrezători în potențialul Danei, care ne-a demonstrat în ultimii ani, prin rezultatele înregistrate, că are toate atributele necesare unei sportive de talie internațională. Deși are o vârstă fragedă, avem încrederea că forma ei fizică și tehnică bună îi vor permite obținerea unei poziții cât mai bune în clasamentul final. Participarea pentru prima dată a unei săritoare din România în Cupa Mondială ne bucură și ne dă încrederea că și alte sportive talentate din lotul național vor concura, în anii care vor urma, în competiții de o asemenea amploare.” a spus Florin Spulber, antrenorul coordonator al echipei de sărituri cu schiurile a României.

Cupa Mondială de la Lillehammer va cuprinde două manșe și se va desfășura pe o trambulină cu dimensiunea de 100 de metri. 58 de sportive din 16 țări sunt înscrise în prima manșă, iar 30 dintre acestea vor avea acces în manșa secundă, calificarea făcându-se în ordinea descrescătoare a punctajului acumulat în prima rundă.

Comentarii

Ultimă oră