Sari la conținut

Oktoberfest 2015: între implicare socială, distracție și savoare

-oktoberfest-2015-intre-implicare-sociala-distractie-si-savoare

Și a fost cea de a șaptea ediție Oktoberfest Brașov. Albă ca spuma și cei șapte voinici: halba la litru cu bere Ciucaş, cârnatul XXL, șnițelul vienez, Fanfara Jagermeister, Aalbachtal Express, Rocky 5 dar și DJ Edelweiss, Klaudia, Trupa 6 şi sobrul Maican. A fost înregistrat un nou record de public, de bere băută și de decibeli ai distracției în Marele Cort. Hotelurile și pensiunile din Brașov au fost pline, taxiurile la fel. Într 3 și 13 septembrie economia brașoveană a duduit așa cum se întâmplă în marile orașe europene atunci când are loc un eveniment princeps. Oktoberfest a devenit un astfel de eveniment, cel mai mare și mai apreciat din România!

Oktoberfest nu este un simplu ... berar. Ne-am implicat social, economic, sportiv și cultural pentru Brașov și brașoveni. O importantă delegație economică din Bavaria a vizitat Oktoberfestul și a fost constituit Export Clubul Bavaria – București – Brașov, o asociație care va ajuta investitorii mici și mijlocii să pătrundă pe piața din Germania. A avut loc și cea de a doua ediție a târgului High Tech Made in Brașov, organizat de Clubul Economic German. Brașovul este nu doar un oraș istoric, dar și o puternică cetate tehnologică. Cele mai importante firme din Țara Bârsei și-au prezentat produsele de ultimă oră în domeniul automotive, aeronautic și nu numai. Tinerii brașoveni au o opțiune puternică pentru a ramâne în brașov și a avea un job de nivel european. Ne-am ales şi Regele şi Regina Oktoberfest şi am fost premiaţi la jocurile berii şi ale celorlalţi parteneri fără de care nu am fi fost atât de buni şi apreciaţi de marele public.

Aburii de malț și de hamei copt cu pricepere încă mai adie deasupra orașului din Dârste, de la fabrica de bere Ciucaș înspre Poarta Schei. Este semn  că ne despărțim cu greu de una din cele mai puternice ediții Oktoberfest. Puternică prin profesionalismul organizatorilor, prin calitatea distracției dar și prin mediatizare, cei mai buni bloggeri din România dându-și întâlnire aici, la un post și la o halbă de bere.

Va urma Timișoara 24 sept – 04 okt, pentru că povestea merge mai departe. Și va urma Oktoberfest 2016 care este așteptat, deja, cu nerăbdare.

Comentarii

Ultimă oră