Sari la conținut

Procurorii cer ca Cioacă să nu fie judecat la Braşov sau Argeş

-procurorii-cer-ca-cioaca-sa-nu-fie-judecat-la-brasov-sau-arges

Procurorii Parchetului instanţei supreme au cerut, miercuri, Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să stabilească tribunalul unde să fie judecat poliţistul Cristian Cioacă pentru uciderii soţiei sale, Elodia Ghinescu, fiind excluse tribunalele din Braşov şi Argeş, potrivit gandul.info
Cercetarea penală în acest dosar este aproape de final, iar procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au făcut preventiv o cerere prin care solicită instanţei supreme să stabilească un tribunal, altul decît cele din Braşov şi Argeş, la care să fie judecat Cristian Cioacă. Motivul invocate de procurori este cel al lipsei de imparţialitate, generată de două aspecte.
Procurorii arată că persoanele implicate în această anchetă provin din Braşov şi Argeş, iar odată cu declanşarea cauzei au devenit persoane cunoscute, ceea ce ar putea duce la o lipsă de imparţialitate a instanţelor din aceste judeţe. Un alt argument invocat de procurori este acela că instanţele din cele două localităţi ar putea fi lipsite de imparţialitate datorită mediatizării excesive a cazului Elodia Ghinescu.
Cererea urmează să fie luată în discuţie de magistraţii instanţei supreme.
În ce priveste ancheta, prima solicitare făcută de avocata lui Cristian Cioacă şi acceptată de procurori este aceea de a o căuta pe Elodia Ghinescu la mănăstiri şi schituri. În al doilea rând, procurorii au acceptat şi solicitarea de a-i remite Mariei Vasii, o copie după dosarul anchetei administrative care s-a efectuat la nivelul SPP, în anul 2007.

Comentarii

Ultimă oră