Sari la conținut

TransBucegi, drumul spectaculos ce va ajunge la Babele

-transbucegi-drumul-spectaculos-ce-va-ajunge-la-babele

Drumul care ajunge până la Babele va fi inaugurat oficial la sfârşitul lunii august, iar în apropiere se pregăteşte proiectul Transcarpatica, informează site-ul transbucegi.ro.

Şoseaua TransBucegi (Dj713), cunoscută şi sub numele de Drumul Babelor, este principalul drum de acces în Munții Bucegi și ajunge până în apropierea faimoaselor obiective turistice: Babele şi Sfinxul. Drumul are o lungime de 20 km, 17 din ei fiind asfaltaţi.

TransBucegi-ul se desprinde din drumul judetean DN71, care face legătura între Sinaia şi Târgovişte, cu puţin înainte ca acesta să ajungă la Cabana Cota 1000. Drumul trece pe lângă Cabana Cuibul Dorului, urcă Şaua Dichiu, unde în dreptul Cabanei Dichiu coteşte brusc la dreapta şi străbatate Platoul Bucegi până în apropierea Cabanei Piatra Arsă.

Cei 17 km asfaltaţi din TransBucegi duc drumul până la o altitudine de 1925 m. Lucrările de reabilitare ale drumului au început în anul 2010 şi încă sunt în curs de execuţie. Drumul a fost asfaltat până la intersecţia cu drumul ce duce la Cabana Piatra Arsă, însă nu în toate zonele au fost montate rigolele, parapeţii, semnele de circulaţie şi marcajele rutiere. Drumul va fi inaugurat la sfârşitul lunii august 2013.

Comentarii

Ultimă oră