Sari la conținut
-un-student-de-la-transilvania-pe-kilimanjaro

Florin Bogdan Năstase, masterand la Universitatea Transilvania,  a cucerit cel mai înalt pisc din masivul Kilimanjaro (vf. Uhuru - 5895 metri) şi al treilea vârf din Mont Kenya (Lenana - 4985 metri). Instituţia academic braşoveană va fi principalul sponsor al expediţiei pe care Florin Năstase o pregăteşte deja pentru începutul anului 2015.


Nici nu s-a întors bine de pe Kilimanjaro, că tânărul alpinist vrea să se lupte din nou cu eterul. Florin Năstase cu sprijinul Universităţii Transilvania vrea să petreacă „cinci luni, pe cinci continente”. Expediţia din acest an din Africa a fost susţinută financiar şi de Universitatea „Transilvania“ Braşov.
Florin Năstase a arborat steagul Universităţii Transilvania odată cu răsăritul soarelui la aproape 5900 de metri altitudine.  „Am intrat în ring! A fost o bătălie, mai mult psihică, dar în acelaşi timp şi fizică, evident. O bătălie de anduranţă, o bătălie pe care am câştigat-o, la final. Au fost cinci ore de efort intens, oxigenul care este destul de rarefiat, s-a simţit, a fost o presiune şi fizică, dar am mers mai departe şi am fost bucuros să ajung înaintea soarelui” povesteşte  entuziasmat Florin, momentul cuceririi vârfului.
De ce vor temerarii să ajungă deasupra lumii? Florin Năstase are un răspuns extrem de simplu, dar la fel de complicat.
„Atunci când ajungi să fii singur, poate uneori vrei asta, uneori nu vrei asta, dar ajungi în circumstante când eşti. Pe munte eşti, în primul rând singur cu tine, dar în acelaşi timp eşti împreună cu tine, orice ai face nu poţi să fugi de tine. Te afli în faţă cu conştiinţa ta, şi uneori nu e atât de plăcută conştiinta ta. Îţi aduci aminte de acţiuni pe care le-ai făcut şi ai fi vrut să le faci cu totul diferit. Poţi să meditezi la tot felul de discuţii, la tot felul de gânduri, la tot felul de planuri şi să le pregăteşti mult mai bine şi să devii o variantă mai bună a ta” spune alpinistul.  
Florin a devenit pentru tinerii studenţi care urmează cursurile Universităţii Transilvania un adevărat model. Seriozitate, perseverenţă şi încrâncenare în a-şi urma visul şi pasiunea.
„O surpriză, poate, şi pentru Florin. Dacă va fi studentul nostru în continuare, îl vom sprijini în cucerirea celorlalte cinci vârfuri ale continentelor rămase de cucerit în viitor, fie ca principal susţinător financiar al acestor expediţii. Ne-am dorit sĂ avem tot mai mulţi studenţi cu rezultate notabile, la nivel naţional, la nivel internaţional, pentru că, în fond, asta este menirea noastră, de a descoperi aceste diamante şi de a le Şlefui pentru a le scoate la luminpă” a declarat Ion Vasile Abrudan, rectorul Universităţii Transilvania.
Dupa un an plin de reuşite, Florin vrea să cucerească tot, însă pentru ca acest vis să se realizeze are nevoie de multă pregătire şi de un plan bun de bataie. De aceea, anul viitor se va gândi cu multă seriozitate la cel mai îndrăzneţ proiect al său. „Cinci luni pe cinci continente” este o ambiţie demnă de Cartea Recordurilor, sprijinită şi de Universitatea Transilvania.
Florin Bogdan Năstase a escaladat în 2011 cel mai înalt vârf din Alpi, vârful Mont Blanc (4.810 metri), iar în 2012 a ajuns pe vârful Elbrus, cel mai înalt vârf din Caucaz - 5.642 metri.
Mai multe detalii despre reusitele lui Florin Nastase aici.

Comentarii

Ultimă oră