Sari la conținut

Oamenii de ştiinţă din Islanda avertizează că un alt vulcan se pregăteşte de erupţie, ameninţând să arunce un nor de cenuşă mult mai mare decât cel de anul trecut. Geologii au detectat riscul major de erupţie a vulcanului Bardarbunga, al doilea că mărime din Islanda, după ce au observat că numărul cutremurelor din zonă  a crescut.
Pall Einarsson, profesor de geofizică la Universitatea din Islanda, spune că activitatea vulcanului este foarte intensă, ceea ce îl îngrijorează. El a declarat că seismele din zonă sunt printre cele mai puternice din ultimul timp şi că este sigur că lava se înaltă spre suprafaţa. Ultima erupţie a vulcanului Bardarbunga a avut loc în 1910, iar experţii spun că cea mai mare a fost în 1477, când a produs un nor imens şi cea mai mare scurgere de lavă din ultimii 10.000 de ani de pe Terra.  
Erupţia vulcanului Eyjafjallajokull de anul trecut a provocat haos în întreagă lume, după ce sute de avioane au fost forţate să rămână la sol din cauza norului de cenuşă vulcanica, întins pe toată suprafaţa Europei.

Comentarii

Ultimă oră