Sari la conținut

1.300 de brașoveni trebuie să dea banii înapoi

1-300-de-brasoveni-trebuie-sa-dea-banii-inapoi

Aproape 1300 de braşoveni trebuie să restituie ajutoarele de încălzire pe care le-au primit necuvenit. Cel puţin aşa arată rezultatele prealabile ale controalelor pe care Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) le-a efectuat până acum.
Dintre cei prinşi cu ocaua mică în judeţ, 600 sunt din municipiu. Recuperarea banilor o va face fiecare administraţie publică locală în parte, instituţie care va şi aplica amenzi, în regim obligatoriu – aşa cum susţin cei din executivul Primăriei braşovene.
În municipiul Braşov au beneficiat de ajutoare de încălzire 3.000 de persoane care au încălzirea pe gaz, 1.200 pe încălzire centralizată, 173 cu energie electrică şi 32 cu lemne.
„Peste 1200 de persoane vor trebui să restituie sumele încasate ca urmare a faptului că nu au declarat veniturile reale pe care le-au realizat atunci că au solicitat şi încasat beneficii sociale „ a declarat Diana Borş, director executiv AJPIS Braşov.
Conform procedurii, s-au făcut somaţii şi li s-a cerut să vină la Direcţia de Servicii Sociale, să-şi rezolve problemele şi să returneze banii în termen de 30 de zile.

Comentarii

Ultimă oră