Sari la conținut

1 800 de tineri din toată țara construiesc la Cristian „Orașul Cercetașilor”

1-800-de-tineri-din-toata-tara-construiesc-la-cristian-orasul-cercetasilor-

    Timp de 10 zile, în perioada 4-15 august 2017, 1 800 de tineri din toate colţurile ţării, dar şi din afara acesteia îşi vor construi un oraş propriu în mijlocul naturii, la Cristian, în judeţul Braşov şi vor învăţa unii de la alţii cum să trăiască armonios împreună şi să construiască o lume mai bună.

Programul evenimentului este astfel constituit încât la finalul acestuia fiecare participant să îşi poată evalua progresul personal atins, câştigând noi abilităţi pentru viaţa de zi cu zi şi pentru a-şi asuma un rol activ în comunitatea locală din care face parte.

RoJAM2.0 17 este un program educaţional unic, implementat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

Prin cele 200 de activităţi organizate, RoJAM2.0 17 îşi propune să creeze un program orientat spre stimularea educaţiei pentru ştiinţă şi tehnologie, identificarea de soluţii pentru dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale, precum şi pe încurajarea şi promovarea diversităţii în societatea românească.

Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” este cea mai veche mișcare de tineret din România, cu aproximativ 5 000 de membri activi în peste 80 de comunități locale. Cercetășia este un model educațional de formare continuă avînd ca scop dezvoltarea de indivizi responsabili și implicați în comunitățile din care fac parte.

Organizaţia Națională „Cercetașii României” este membră cu drepturi depline a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout (https://www.scout.org/) ce numără în prezent peste de 40 de milioane membri activi în 224 de ţări şi teritorii, fiind cea mai mare mișcare de tineret din lume.

Comentarii

Ultimă oră