Sari la conținut

10 linii RATBV cresc frecvența de circulație, odată cu începerea școlii

10-linii-ratbv-cresc-frecventa-de-circulatie-odata-cu-inceperea-scolii

De luni, zece linii ale RATBV trec la „orarul de şcoală”. Mijloacele de transport în comun vor sosi mai des prin staţii!


   RATBV S.A. crește de luni, 10 septembrie 2018, frecvența de circulație pe zece linii de autobuz, adaptând în acest fel oferta de transport la cererea existentă din momentul începerii cursurilor unităților școlare.

Vor fi modificate orarele liniilor 5, 6, 17, 23, 23B, 31, 32, 36, 50 și 52.

Noul program de circulaţie al mijloacelor de transport în comun va putea fi consultat pe site-ul www.ratbv.ro, în secţiunea „Trasee şi orare“, începând de sâmbătă, 08 septembrie 2018. De asemenea, duminică, 09.09.2018, vor fi actualizate şi afişele cu graficele de circulaţie din toate staţiile.

Toate tabelele ce conţin noile orare de circulaţie ale liniilor menționate, postate pe site sau afişate în staţii, vor conţine menţiunea „Valabil din data de 10.09.2018“.


   Abia de la 1 octombrie 2018 se dau abonamentele gratuite pentru elevi. În septembrie elevii vor circula cu reducere de 50%.

Potrivit prevederilor HCL nr. 605/2017, începând cu data de 1 octombrie 2018, elevii care nu au absențe nemotivate în luna anterioară beneficiază de gratuitate pentru transportul public local de călători.

Până la acea dată elevii își pot achiziționa, pe baza carnetului de elev vizat pentru anul școlar 2018/2019 sau a adeverinței eliberată de unitatea de învățământ frecventată, abonamente pe toate liniile, fără limită de călătorii, la prețul de 35 de lei/lună.

RATBV S.A. va efectua la începutul lunii octombrie 2018 încărcarea pe carduri a abonamentelor gratuite, pe baza listelor transmise de unitățile de învățământ. Între data de 1 octombrie și data încărcării efective a abonamentelor gratuite, elevii pot circula pe baza carnetului de elev vizat pentru anul școlar în curs.

Elevii beneficiari ai abonamentelor gratuite au obligația de a valida cardurile la fiecare urcare în mijloacelor de transport.

De menționat faptul că elevii nu pot călători pe linia 20 cu abonamentele gratuite primite de la școală sau cu cele achiziționate la prețul de 35 de lei/lună, cu excepția elevilor care domiciliază în Poiana Brașov.

Comentarii

Ultimă oră