Sari la conținut
10-lucruri-pe-care-nu-le-stiai-despre-cafea

Cafeaua ne ajuta sa gandim mai rapid si mai clar, alungand starile de somnolenta si oboseala. De asemenea, potrivit cercetatorilor, o cana de cafea bauta zilnic ajuta la reducerea riscului de aparitie a cancerului de colon, litiazei biliare, cirozei, maladiei Parkinson, previne aparitia astmului sau a diabetului.

Cafeaua este cea mai populara bautura din lume, avand in vedere ca este consumata pentru efectele sale energizante asupra organismului. Iata 10 lucruri foarte interesante pe care trebuie sa le stii despre aceasta bautura energizanta:
1. Productia mondiala de cafea se situeaza in jurul valorii de 6,6 mil. tone, cea mai mare producatoare si exportatoare de cafea fiind Brazilia, cu aproximativ 1,9 milioane tone.
2. Se spune ca boabele de cafea au fost descoperite din intamplare de o turma de capre. Pastorul care le insotea a observat ca animalele lui erau din ce in ce mai agitate dupa ce consumau aceste boabe.
3. Kopi Luwak este cea mai scumpa cafea din lume (costa 82 euro).
4. Cafeaua este folosita si pentru pastrarea stralucirii parului si a pielii, prin aplicarea unei masti naturale din cafea.
5. Arborele de cafea, in toate sezoanele, este plin cu flori si cu fructe verzi, crude sau coapte, culoarea acestora trecand de la verde la galben, apoi la rosu deschis si la rosu-purpuriu, cand ajung la maturitate.
6. Cafeaua a fost folosita pentru prima data pentru efectul sau stimulent in manastirile Etiopiei de la inceputul crestinismului, pentru diminuarea oboselii in timpul ceremoniilor religioase de lunga durata.
7. Triburile est-africane macinau boabele crude de cafea, pe care le amestecau apoi cu grasime animala, obtinand astfel o pasta. Razboinicii tribului consumau aceasta pasta pentru a avea mai multa energie in timpul luptelor.
8. Cafeaua reduce capacitatea organismului de absorbtie a anumitor substante nutritive.
9. Cum multi ani in urma, arabii au facut vin din boabele de cafea. Din acest motiv a fost initial denumita 'Qahwah' (care inseamna 'vin' in araba). Bautura era servita in timpul ceremoniei religioase, fiind ulterior considerata un substitut al vinului, acolo unde alcoolul era interzis.
10. In trecut, femeile din Turcia puteau sa invoce ca si motiv de divort lipsa cafelei din casa, astfel sotii trebuiau sa asigure mereu stocul de cafea.

Comentarii

Ultimă oră