Sari la conținut

100.000 de ambalaje reciclabile colectate de PETrică

100000-de-ambalaje-reciclabile-colectate-de-petrica

100.000 de ambalaje reciclabile colectate de PETrică


În 3 săptămâni, din 6 septembrie, PETrică a colectat de la brașoveni 100.000 de ambalaje reciclabile, PET-uri, doze de aluminiu și sticle, în schimbul cărora brașovenii au primit bilete de transport RATBv.

Automatul de colectare selectivă amplasat în Livada Poștei este foarte căutat de brașoveni, astfel, de la lansarea campaniei ”Bine faci, bine primești”, brașovenii au primit, în schimbul tichetelor de reciclare, peste 8.000 de bilete RAT cu două călătorii.

Acestea se obțin de la chioșcul de bilete din Livada Poștei. Deși acest automat de colectare a deșeurilor a fost instalat pe perioada desfășurării Forumului Orașelor Verzi, evenimentul dedicat protejării mediului, în urma succesului de care a bucurat, primarul Allen Coliban a luat decizia prelungirii perioadei de funcționare până în primăvara 2022.


Prin acest program, Municipalitatea încearcă să atragă atenția brașovenilor asupra necesității implicării fiecăruia dintre noi în protejarea mediului este instalarea unui sistem de colectare a ambalajelor tip PET, doze de aluminiu și sticlă, care oferă în schimbul acestor ambalaje tichete, ce pot fi preschimbate în călătorii pe mijloacele de transport în comun. Astfel, la 10 tichete, brașovenii pot obține un bilet cu două călătorii.

Comentarii

Ultimă oră