Sari la conținut

12 copii cu dizabilități se vor muta în casă nouă

12-copii-cu-dizabilitati-se-vor-muta-in-casa-noua

Casa de tip Familial „Gabriela” Brădet a fost inaugurată, miercuri, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, şi a preşedintelui Fundaţiei SERA România, Bogdan Simion, cu sprijinul căreia a fost posibilă construcţia noului centru, dar şi a sponsorilor.


  Casa de tip Familial „Gabriela” Brădet dispune de patru dormitoare, cu o capacitate de 12 locuri şi cu grupuri sanitare proprii, un living spaţios, bucătărie şi dressing, toate mobilate şi utilate astfel încât să asigure cele mai bune condiţii de trai pentru beneficiarii Complexului de Servicii Brădet.

Proiectul este o reuşită a parteneriatului dintre administraţia publică judeţeană, furnizorul de servicii sociale – DGASPC Braşov şi societatea civilă.

Astfel, construcţia clădirii a costat 1.361.953,81 lei, din care 232.500 lei au provenit din bugetul Consiliului Judeţean. Dotările cu mobilier, obiecte şi aparatură au totalizat 119.080,45 lei, din care 25.000 lei au fost asigurate din bugetul DGASPC Braşov. Diferenţa la cele două sume a însemnat contribuţia Fundaţiei SERA şi a altor sponsori.

„Prin inaugurarea acestui nou serviciu social destinat copiilor cu dizabilităţi încercăm să venim cât mai mult în sprijinul beneficiarilor noştri. Mulţumesc reprezentanţilor Consiliului Judeţean Braşov şi Fundaţiei SERA România pentru implicarea şi susţinerea acestui proiect, la fel cum le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat financiar în realizarea căsuţei de tip familial «Gabriela»”, a afirmat directorul general al DGASPC Braşov, Mircea Dan Suciu.

Casa de tip Familial „Gabriela“ Brădet este cel de-al patrulea serviciu social oferit de Complexul din Brădet, și al 37-lea oferit de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov.

Comentarii

Ultimă oră