Sari la conținut

12 jandarmi din Brașov vor avea şi specializare de tehnicieni veterinari

12-jandarmi-din-brasov-vor-avea-si-specializare-de-tehnicieni-veterinari

Până la sfârşitul anului, 12 jandarmi din Brașov vor avea şi specializare de tehnicieni veterinari, în urma unor cursuri calificate de pregătire.

Asta după ce animalele sălbatice care coboară tot mai des în oraş le dau bătăi de cap jandarmilor, care nu pot în prezent decât să-i gonească înapoi în pădure sau, dacă se impune, să cheme specialişti veterinari să le tranchilizeze.

După ce vor avea specializarea şi se vor putea dota cu tehnica şi tranchilizantele necesare, vor putea interveni şi altfel, nu doar să sperie porcii mistreţi sau urşii cu sirenele şi petardele.

Legea 212, care a intrat recent în vigoare, va da atribuţii în plus jandarmilor.

„Concret, s-a dat competenţă jandarmilor de a folosi arme cu substanţe tranchilizante sau cu şocuri electrice sau cu dispozitive cu ultrasunet.

Având în vedere regimul acestor substanţe stabilit de lege, până la acest moment, în statutul de organizare al Jandarmeriei au fost prevăzute specialităţi de medici veterinari cu studii medii, urmează perioada de pregătire a acestora, dotarea cu arme şi substanţe”, a explicat Col. Cristian Elly Paliştan, inspector şef Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov.

Comentarii

Ultimă oră