Sari la conținut

14 britanici vor sărbători Sf. Patrick, la Hotelul de Gheaţă

14-britanici-vor-sarbatori-sf-patrick-la-hotelul-de-gheata


Pentru prima dată, 14 britanici vor sărbători, duminică, Ziua Sfântului Patrick - Ziua naţională a Irlandei - în România, cu bere verde,  la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac.

'Aceşti turişti vin pentru prima dată la noi în ţară şi au ales Hotelul de Gheaţă special ca să sărbătorească ziua Sfântului Patrick. Tradiţia cere să se bea bere verde cu acest prilej, ceea ce înseamnă practic o bere obişnuită cu sirop de mentă. Sfântul Patrick va fi sărbătorit la noi în hotel şi de turişti români, care deja şi-au făcut rezervare. Mai avem libere o jumătate din camerele de la Hotelul de Gheaţă, pentru duminică', a explicat  Mirela Frâncu, reprezentanta ineditului hotel.

Turiştii care vor sărbători Ziua naţională a Irlandei, la Bâlea Lac vor cheltui aproximativ 50 de euro, de persoană, pentru o zi de distracţie în Hotelul de Gheaţă, fiind incluse cazarea şi meniul standard, dar şi drumul cu telecabina. Meniul standard şi o noapte de cazare la Hotelul de Gheaţă de Sfântul Patrick, pentru două persoane, costă 349 de lei, la care se adaugă 100 de lei drumul cu telecabina, dus-întors.

Irlanda sărbătoreşte în fiecare an, la 17 martie, Ziua Sfântului Patrick, patronul spiritual al irlandezilor. Această zi este marcată cu mare fast nu numai în Irlanda, ci în întreaga lume, în comunităţile irlandezilor. Fiecare familie pregăteşte o cină tradiţională cu preparate din carne de vacă şi varză.

În ceea ce priveşte biografia Sfântului Patrick, adevărata istorie se împleteşte în mod armonios cu legenda. Este cunoscut faptul că Sfântul Patrick s-a născut în Scoţia şi că a fost răpit şi vândut în Irlanda ca sclav. A devenit diacon, apoi preot şi a sfârşit ca episcop. Ajuns pe continent, el a fost trimis înapoi de Papă să predice Evanghelia. A călătorit în special în zonele locuite de celţi, mărturie stând faptul că, astăzi, multe locuri din Wales, Cornwall, Scoţia şi Irlanda îi poartă numele. Legenda şi istoria devin şi mai greu de despărţit atunci când diferite surse vorbesc de Sf. Patrick stând în vârful unui deal şi - cu ajutorul unui băţ - aruncând şerpii în mare, interzicându-le pentru totdeauna să se mai întoarcă pe ţărmurile Irlandei. Patrick a devenit cunoscut în lume ca fiind cel care a scăpat Irlanda de şerpi. Este adevărat că astăzi nu mai există şerpi în Irlanda, dar se pare că nu a fost niciodată vreunul, cel puţin de când insula este separată de continent. Este vorba, probabil, de un simbol al sfârşitului practicilor păgâne din acele locuri.

Indiferent de vreme, 17 martie era considerată ziua primăverii, deoarece Sf. Patrick a promis să îmblânzească vremea începând cu această dată. Din acest motiv, în această perioadă, fermierii din Irlanda începeau să cultive cartofii.

Comentarii

Ultimă oră