Sari la conținut

15 bănci, amendate pentru publicitate înşelătoare

15-banci-amendate-pentru-publicitate-inselatoare

Publicitatea înşelătoare, practicile comerciale incorecte şi neavertizarea clienţilor privind riscul valutar şi riscul fluctuaţiei indicilor de referinţă au fost principalele motive pentru care Autoritatea Naţională de Protecţie a Consumatorului a sancţionat 15 bănci.

Acţiunea de control s-a desfăşurat în perioada 28 august - 6 octombrie, totalul amenzilor acordate fiind de 570.000 lei. În comunicatul său, instituţia prezintă în detaliu faptele constatate cu ocazia acestor controale, dar nu menţionează şi numele băncilor sau instituţiilor de intermediere financiară verificate şi sancţionate.

Potrivit ANPC, s-au dispus, printre altele, și măsuri de aducere la conformitate cu prevederile legale a contractelor în termen de 30 de zile, și măsuri de restituire a sumelor încasate fără temei legal în termen de 15 zile.

News.ro scrie că cele 15 bănci sunt Raiffeisen Bank, Piraeus Bank, BCR, Bancpost, Unicredit, Credit Europe, CEC Bank, OTP Bank, BRD, Garanti Bank, Alpha Bank, ING, Libra Internet Bank, Banca Transilvania şi Leumi Bank.

Comentarii

Ultimă oră