Sari la conținut

17 staţii de încărcare a vehiculelor electrice, la Brașov

17-statii-de-incarcare-a-vehiculelor-electrice-la-brasov

Cele 17 staţii de încărcare a vehiculelor electrice au trecut de Comisia de Circulaţie a Municipiului Braşov

Membrii Comisiei de Circulaţie a municipiului Braşov au avizat în ultima şedinţă proiectul ce vizează instalarea unor staţii de încărcare a vehiculelor electrice în 7 locuri din municipiul Braşov.

De altfel, pentru cele 7 amplasamente au fost eliberate şi certificatele de urbanism, iar în perioada următoare se vor obţine toate avizele şi acordurile necesare. Ulterior, conform reprezentanţilor municipalităţii braşovene, va fi depus dosarul în vederea obţinerii unei finanţări nerambursabile de la bugetul de stat, prin Administraţia Fondului de Mediu.


  Cele şapte locuri unde se vor monta, în total, 17 dispozitive de încărcare a vehiculelor electrice sunt: parcarea de la Spitalul Militar „Regina Maria” (4 „prize”), Terminalul RATBV de pe str. 13 decembrie (3 „prize”), terminalul RATBV Stadionul Municipal (3 „prize”), Livada Poştei (2 „prize”), Terminalul RATBV Poienelor (2 „prize”) și Parcarea din Poiana de Jos (o priză).

Bani de la Mediu

Conform informaţiilor Primăriei Braşov, valoarea totală a proiectului ce vizează montarea acestor staţii este de 4,367 milioane lei, cu tot cu TVA, din care 90% este asistenţa nerambursabilă acordată prin Administraţia Fondului de Mediu.

Noile staţii vor permite încărcarea rapidă a vehiculelor la curent continuu de 50 KW şi la curent alternativ de 22 KW, astfel că se vor putea încărca toate tipurile de vehicule propulsate de motoare electrice.

Aceste staţii ar urma să fie folosite, în principal, de şoferii care tranzitează municipiul Braşov, având în vedere că în oraş sunt înmatriculate abia 15 maşini electrice.

Comentarii

Ultimă oră