Sari la conținut

19 localități din Brașov integrate în sistemul RO-ALERT, pt a primi avertizări „Covid pe telefon”

19-localitati-din-brasov-integrate-in-sistemul-roalert-pt-a-primi-avertizari-covid-pe-telefon


 Judeţul Braşov a depăşit ieri pragul de 1,5 infectări la 1.000 de locuitori. 19 localităţi cu probleme, în care populaţia va primi pe telefon mesaje RO-ALERT. Tot de ieri, Braşovul are 26 de unităţi şcolare în scenariul roşu, 11 sunt nou intrate pe listă!

10 unităţi şcolare şi un club al elevilor de pe raza localităţilor Victoria, Mândra şi Sânpetru, sunt, de luni, în scenariul roşu de învăţare. 100% on-line a intrat, tot de ieri, şi Colegiul Naţional „Aprily Lajos” din Braşov, pentru 14 zile. Decizia a fost aprobată, ieri, în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.


   Asta pentru că incidenţa cumulativă a cazurilor de infectare cu SARS-CoV2 a depăşit valoarea de trei la mia de locuitori, în Victoria, Mândra şi Sânpetru.

Pe de altă parte, la Colegiul Naţional „Aprily Lajos”, decizia intrării în scenariul roşu a fost luată după confirmarea a 4 cazuri în unitate – 4 elevi şi un profesor, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov, Valentin Bucur.

„Având în vedere faptul că Grădiniţa cu Program Normal «Aprily Lajos» Braşov funcţionează într-o altă clădire, activitatea în această unitate continuă după scenariul galben. În unităţile pentru care s-a luat azi (luni, n.r.) decizia intrării în scenariul roşu afectează 2.497 de elevi şi 129 de cadre didactice”, a explicat Valentin Bucur.


   Cu această nouă măsură, numărul unităţilor şcolare a căror activitate a trecut în scenariul roşu a ajuns, în judeţul Braşov, la 26, cu impact asupra a 6.920 de elevi şi 346 de cadre didactice.

RO-ALERT cu incidenţa Covid


     Tot în şedinţa CJSU de luni s-a mai decis ca populaţia să fie avertizată asupra incidenţei cumulate prin mesaje RO-ALERT. Asta însă doar în acele localităţi unde este depăşită valoarea de 1,5 la mie. „Tot în şedinţa CJSU de astăzi s-a aprobat, cu vot unanim, propunerea ca localităţile cu incidenţă cumulată de peste 1,5 la 1000 de locuitori să fie integrate în sistemul RO-ALERT, pentru a se avertiza populaţia să respecte regulile de protecţie sanitară”, a transmis Prefectura.

Cele mai afectate în județul Brașov: Prejmer, Victoria, Sânpetru, Cristian şi Mândra


  Judeţul Braşov a depăşit, luni, pragul de 1,5 infectări la 1.000 de locuitori, coeficientul cazurilor cumulate la 14 zile fiind de 1,55, a informat Instituţia Prefectului.


      Numărul localităţilor din județul Brașov în care acest coeficient depăşeşte 1,5 la 1.000 de locuitori a ajuns la 19, iar în cinci dintre acestea este de cel puţin 3 la mia de locuitori, respectiv Prejmer - 3,84, Victoria - 3,73, Sânpetru - 3,47, Cristian - 3,32, Mândra - 3,00. Foarte aproape de 3 este şi Ucea, cu 2,95. Municipiul Braşov a ajuns la 1,97.


  Noi pe listă: Crizbav, Holbav, Dumbrăviţa şi Codlea


  Patru localităţi au depăşit, în weekend, coeficientul de 1,5 la 1.000 de locuitori - Crizbav, Holbav, Dumbrăviţa şi municipiul Codlea - şi au ieşit de pe listă Hălchiu şi staţiunea turistică Vama Buzăului.


    Cele 19 localităţi sunt Prejmer, Victoria, Sânpetru, Mândra, Ucea, Viştea, Tărlungeni, Crizbav, Holbav, Hărman, Zărneşti, Ghimbav, Braşov, Şinca Nouă, Predeal, Bod, Codlea şi Dumbrăviţa.

Luni, în Braşov erau 286 pacienţi internaţi în spitale, 845 de persoane cu test pozitiv în izolare la domiciliu şi 594 de persoane în carantină.
Conform GCS, au fost raportate 37 de noi cazuri de COVID-19 în judeţul Braşov.


      Lista unităţilor de învăţământ din judeţul Braşov ce funcţionează în „scenariu roşu”:

PREJMER


1. Colegiul pentru Agricultură şi Industrie Alimentară „Ţara Bârsei” Prejmer
2. Şcoala Gimnazială Prejmer
3. Grădiniţa cu Program Normal Prejmer
4. Şcoala Gimnazială Lunca Câlnicului
5. Grădiniţa cu Program Normal Lunca Câlnicului

HĂLCHIU


6. Şcoala Gimnazilă Hălchiu
7. Grădiniţa cu Program Prelungit, Hălchiu
8. Şcoala Gimnazială, Satu Nou
9. Grădiniţa cu Program Normal, Satu Nou

DRĂGUŞ


10. Şcoala Gimnazială Drăguş
11. Grădiniţa cu Program Prelungit Drăguş

MÂNDRA


12. Şcoala Gimnazială Mândra
13. Grădiniţa cu Program Normal Mândra
14. Grădiniţa cu Program Normal Râuşor

SÂNPETRU


15. Şcoala Gimnazială Sânpetru
16. Grădiniţa cu PN Sânpetru

VICTORIA


17. Liceul Teoretic „I.C. Drăguşanu” Victoria
18. Colegiul Tehnic „Dr. A. Bărbat” Victoria
19. Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 1 Victoria
20. Grădiniţa cu Program Normal Nr. 2 Victoria
21. Clubul Copiilor Victoria
22. Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Victoria

FĂGĂRAŞ


23. Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Făgăraş
24. Colegiul Naţional „Radu Negru”, Făgăraş

TĂRLUNGENI


25. Şcoala Gimnazială Tărlungeni

BRAŞOV


26. Colegiul Naţional „Aprily Lajos”, Braşov, cu excepţia Grădiniţei cu Program Normal

Comentarii

Ultimă oră